x
Annonce
Østjylland

Hammel-kvinde nu sigtet for bedrageri

Da Charlotte Kofoed i oktober 2008 fik en bøde på 5000 kr. for at handle med katte var der et stort opbud af kattefolk uden for Retten i Randers. Foto: Peter Eilertsen

Charlotte Kofoed igen i politiets søgelys

Charlotte Kofoed fra Hammel er efterhånden ugleset blandt dyreelskere. To gange er hun dømt for vanrøgt af katte og for at sælge katte uden at have tilladelse til det.

Nu er hun igen i politiets søgelys, fordi hun slår plat på folks kærlighed til dyr. Politiet har sigtet hende for bedrageri i to omgange, først med ridesadler og anden gang med en bortløben kat.

Da en bortløben kat fra Silkeborg-området for et måneder siden blev fremlyst i lokale supermarkeder og på internettet, udgav hun sig i følge politiet for at være ejeren og hentede katten hjem til Hammel. Derefter annoncerede hun den til salg på nettet. Men da den virkelige ejer dukkede op, fik 'katte-finderen' så ondt af katteejeren, at de betalte Hammel-kvinden 600 kr. for at få katten med hjem til dens rette ejer-familie.

»Jeg er ikke helt sikker på, at det er Silkeborg-katten, som jeg solgte, for den ligner meget en brun kat, som ofte kom til min dør. I følge kattehjemmesiderne på nettet kan man beholde en ikke-øretatoveret kat, hvis den spiser og bor hos dig. Og det gjorde denne kat, som heller ikke havde en chip,« fortæller Charlotte Kofoed.

Sadlerne forsvandt ved indbrud
I sagen om ridesadler er der berammet en retssag til næste år.

Charlotte Kofoed bekræfter, at hun havde omkring otte ridesadler til salg, og folk betalte for dem via nettet, før de hentede dem hos hende.

»Jeg solgte en saddel, men derefter havde jeg indbrud i min lejlighed, og sadlerne forsvandt. Og jo så var det jo min fejl, at jeg ikke betalte pengene tilbage, til dem, som ikke fik en saddel,« siger hun.

Politiet mener, at hun har 'solgt sadler' omkring 20 gange. Hver gang har intetanende betalt mellem 1200 og 1800 kr. uden at få noget for pengene. I alt er det omkring 25.000 kr., som hun på den måde har skaffet sig.

»Men jeg undrer mig stadig over, at politiet slet ikke vil komme og se på min dør, som har tydelige mærker efter indbruddet. Jeg kan ikke forstå, at politiet tager sig af disse sager, men det er formodentlig de damer, som også holdt øje med mig, da jeg boede i Houlbjerg, som stadig er efter mig,« siger hun.

Charlotte Kofoed er tidligere dømt for at sælge syge katte fra sin tidligere bopæl på Gelbrovej ved Houlbjerg. Her drev hun også opdræt og handel med katte uden at have de nødvendige tilladelser. For disse forhold fik hun i oktober 2008 en bøde på 15.000 kr. og i foråret 2006 en bøde på 5000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce