Annonce
Indland

Han er stadig Ross som 50-årig

Han kan ikke løbe fra rollen i "Venner", der har givet ham enorm berømmelse, men som også har givet ham store udfordringer.

Annonce
København. Han er ikke bare kendt som "Ross fra Venner". Han er Ross, og han vil altid forblive Ross for mange af de millioner seere, der trofast fulgte en af fjernsynets største successerier.
Derfor kan det måske undre mange, at når den evigt unge palæontolog Ross Geller fylder rundt, så er der ikke tale om en 30-års fødselsdag.
Skuespilleren David Schwimmer fylder 50 år onsdag den 2. november, og selv om han for længst er færdig med indspilningerne, hvor han råber "We were on a break!" til Rachel på vennernes stamkaffebar i New York, så er det altså en rolle, der ikke vil slippe ham.
Schwimmer er lige som mange andre af sine skuespilkolleger blevet både velsignet og forbandet med en vanvittig succes, der er knyttet til en helt særlig rolle, og som for evigt vil overskygge alt, hvad han fremover forsøger sig med.
Skuespilleren med de jødiske rødder fra New York har selv udtalt, at han i mange år havde lyst til at gemme sig for den besnærende berømmelse, der fulgte med den succesfulde komedieserie.
Til David Schwimmers forsvar skal det dog nævnes, at han faktisk har leveret et par solide præstationer, hvor selv anmelderne har været tvunget til at se bort fra Ross-prædikatet.
Rollen som den mildest talt usympatiske kaptajn Herbert Sobel i serien "Band of Brothers" overraskede mange seere, der lige skulle sluge, at Ross havde ændret udtryk og personlighed.
På sin fødselsdag er Schwimmer aktuel i endnu en alvorlig rolle, nemlig som den kontroversielle forsvarsadvokat i den populære serien "American Crime Story: The People vs. OJ Simpson".
Taler man om hans præstationer som skuespiller, var Schwimmer også den første af "vennerne", der blev nomineret til en Emmy-pris, og han har desuden instrueret 10 af de i alt 236 afsnit med temasangen "I'll be there for you".
Selv om mange fans håbede, at David Schwimmer ville finde sammen med Jennifer Aniston privat, så er han i dag i et forhold med fotografen Zoe Buckman, og sammen har parret den femårige datter Cleo Buckman Schwimmer.
/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce