Annonce
Indland

Han fulgte sit hjerte og valgte hjernen

Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Peter Lund Madsen bærer flotte titler, men er i offentligheden bedst kendt for sin evne til at formidle det svært tilgængelige - ikke mindst om menneskehjernen.

Hans cv er alenlangt, han har publiceret sine forskningsresultater i anerkendte videnskabelige tidsskrifter, og han bærer titler som professor, speciallæge og hjerneforsker.

Men Peter Lund Madsen har de seneste 20 år gjort en dyd ud af bringe sin omfattende viden ud til den brede befolkning, og han er for længst blevet belønnet for evnen til at formidle det svært forståelige.

31. juli fylder hjerneforskeren og entertaineren 60 år.

For fødselaren begyndte interessen for hjernen ved en prøveeksamen i neurokirurgi på medicinstudiet i 1987.

Her trodsede han både sin professors spådomme og dårlig forberedelsestid og scorede et 13-tal, da han kom op i et spørgsmål om hjernen.

Derefter var han ikke i tvivl om, at han ville beskæftige sig med hjernen. Han fik siden en doktorgrad for sine studier af hjernens blodomløb og forandringer ved forskellige bevidsthedsniveauer.

Den hvide kittel blev dog i slutningen af 1990'erne for en stund lagt på hylden. I stedet valgte Peter Lund Madsen at forfølge trangen til at formidle og underholde.

Og evnen til at gøre hjernens kompleksitet forståelig og spændende har for længst givet ham tilnavnet "Hjernemadsen", efter at han i 1998 blev vært for et program på Danmarks Radio med samme titel.

Siden har han optrådt i adskillige tv- og radioprogrammer - ofte i selskab med sin lillebror, journalist Anders Lund Madsen. De to har også samarbejdet om en række teaterforestillinger for både børn og voksne.

Peter Lund Madsen kan i dag opleves i det ugentlige radioprogram "Hjernekassen", der sendes mandag på Danmarks Radios P1.

Peter Lund Madsen har modtaget en række hædersbevisninger for sit virke som formidler. I 2005 modtog han Danmarks Radios Rosenkjærprisen for sin "medrivende og engagerende formidling".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce