Annonce
Navne

Han grundlagde Paradis og tog til Afrika

Thor Thorøe grundlagde Paradis-is-kæden. Nu er han stået af og har solgt sin halvdel af Paradis til en investorklub. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.

Thor Thornøe har solgt sin halvpart af is-butik-kæden Paradis til det tungere erhvervsliv

10 år efter, at han lagde grunden til sit imperium med købet af isbaren Paradis i Nørregade i Århus, har 39-årige Thor Thorøe nu trukket sig helt ud af butikken, der med årene har udviklet sig til en kæde med 27 isbarer i Danmark og det nyeste skud på stammen: En i Californien.

I går blev det officielt, at han har solgt sin halvpart af is-koncernen til en investorklub bestående af tidligere topchefer og nuværende rigmænd.

Ambitiøse mål
Selv har Thor Thorøe og hans familie det seneste halvandet år haft adresse i Cape Town i Sydafrika. Han tog af sted med masser af planer i bagagen om at bringe Paradis-isen til Afrika og derudover investerer i frugtplantager for at have sikre leverancer af råvarer til iskæden, som han så et verdenspotentiale i.

10.000 - 15.000 butikker verden over var slet ikke urealistisk, vurderede han i et avisinterview for et par år siden.

Kæden er ikke helt oppe i fart endnu til at nå det mål, men den nye ejerkreds mener, at konceptet med fedtfattig, nylavet is på friske råvarer er så godt, at der er gode muligheder for at ekspandere i ind- og udland. Målet nu er at nå op på 38 butikker i Danmark, Sverige og USA i løbet af 2010.

Thor Thorøe har hele vejen igennem været den målrettede og hårdarbejdende iværksætter. Efter endt uddannelse på Århus Købmandsskole tog han ud i verden og havnede på et tidspunkt i Rom, hvor han ikke bare forelskede sig i en romersk pige men også fik arbejde i hendes fars isbutik.

»Jeg opdagede pludselig, at det smagte himmelsk. Jeg er født iværksætter og idéudvikler, så jeg tænkte, at hvis jeg skulle lave mit eget, måtte det inkludere is. Jeg havde en ambition om at blive millionær, inden jeg blev 30, så jeg skulle finde et produkt, for som lønmodtager ville jeg nok aldrig nå det mål,« sagde Thor Thorøe til Erhvervsbladet i august 2008.

Tilbage i Århus startede han nu som lønmodtager - i rejsebureauet Kilroy - men investerede hurtigt i en isbutik i Nørregade tæt på Paradisgade.

I starten stod en bestyrer for driften, men så snart der var penge nok i forretningen, kvittede Thor Thorøe tilværelsen som lønmodtager.

Sammen med Jørgen Bjerre, som han havde lært at kende hos Kilroy, startede han derefter med at opbygge Paradiskæden, der i 2002 åbnede sin første butik i København. Siden kom mange flere til - blandt andet i M.P. Bruuns Gade.

Foran sin tid
Arbejdsdelingen var klar fra starten: Den revisoruddannede Bjerre var manden, der havde styr på økonomien og det praktiske. Thor Thornøe tog sig af at udvikle konceptet for kæden med den cremede italienske is. Og det var han slet ikke i tvivl om, at han mesterede:

»Jeg lever altid to år ude i fremtiden. Når tendensen kommer, er jeg allerede videre. Jeg var så sikker på, at det koncept ville få gennemslagskraft,« har han siden fortalt i Erhvervsbladet.

Friheden - og pengene
Og til Jyllands-Posten sagde han for godt et års tid siden:

»«For mig er friheden det afgørende, og ikke bare den økonomiske frihed. Friheden til at gøre lige præcis, hvad jeg har lyst til - også i forhold til virksomheden og de opgaver, vi vælger at kaste os over. Men vi skal tjene penge på det meste, for jeg er meget konservativ og tror på, at man skal gøre den rige rigere, før man gør den fattige rigere.«

Og netop det med at tjene penge og gøre det sæsonafhængige iskoncept til en forretning året igennem har det knebet lidt med. De seneste år har Paradis ikke været et økonomisk paradis - det har kørt med underskud.

Andre og mere pengestærke har taget over - og Thor Thornø har formentlig for længst sat sig nye mål, som han er i gang med at realisere. Ikke i Paradis men i Afrika.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Chris Anker Sørensen er død: - En stor cykelrytter og et endnu større menneske

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce