Annonce
Kultur

Han har luret mange store kunstnere af

<p>Ulrik Lund og Jane Pedersen fotograferet ved deres vinderværk, som gæsterne er godt i gang med at kigge i. Foto: Kim Haugaard</p>

Ulrik Lund, der får KP-Prisen sammen med Jane Pedersen, har hentet fiduser.

Annonce

Verdens store kunstnere laver så meget, at de er nødt til at have folk til at hjælpe sig.

Det gjorde Berthel Thorvaldsen og Michelangelo. Det gør Olafur Eliasson og Ai Weiwei.

Og mange flere.

Ulrik Lund, 55 år, har haft sådan et job som hjælper for en hel del kunstnere herhjemme, for eksempel Erik Nygaard og Bjørn Nørgaard.

Og nu er han selv blevet kunstner. Tilmed er han så god, at han i går sammen med Jane Pedersen, 34 år, modtog KP-Prisen 2016 i forbindelse med åbningen af KP16, Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus.

»Det er et værk, der effektivt spiller på kontrasten mellem et kedsommeligt ydre og et lidenskabeligt indre liv,« sagde kunstneren Jesper Rasmussen, da han overrakte prisen på de 10.000 kroner, som er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Værket består af tre kikkerter af træ eller synsværker, der viser fotos, som er optaget på lang lukketid - over et minut ad gangen, og Jane Pedersen optræder på dem alle.

Der er en 3D-virkning, og Ulrik Lund står for lysdelen, Jane Pedersen for indholdet.

»Noget er optaget i Risskov en nat sidste efterår. Et værk er en slags mellemting mellem et klatrestativ, et skafot og en catwalk, hvor vi sætter det kropslige i spil,« forklarer de to kunstnere.

Hun læser kunsthistorie og går efter en masteruddannelse i fine art. Til det brug søger hun lige nu ind på forskellige kunstskoler i udlandet.

»Jeg er meget beæret over prisen, fordi jeg har stor respekt for juryen, der består af kunstnere, som mange vurderer højt,« siger Ulrik Lund, der har stået i en slags mesterlære og tidligere i en periode på ti år koncentrerede sig om at lave keramik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce