Annonce
Aarhus

Han har næse for den gode kunst

Leif Djurhuus udstiller sin private samling af kunst på Aros

Leif Djurhuus har købt kunst, siden han var 35. Nu har han 2000 værker. 200 er på Aros

Leif Djurhuus er en stille og rolig mand i gråt jakkesæt. Noget af en advokattype. Det er, hvad han er.

Annonce
Leif Djurhuus udstiller sin private samling af kunst på Aros

Men roen, kontrollen forsvinder, når talen falder på kunst.

Så kommer der engagement i stemmen og glød i øjnene, og han kan fortælle og argumentere, så det gløder.

Den 58-årige partner i advokatformaet Plesner samler på kunst.

Han er ikke nogen almindelig samler. Siden han var 35 år, har han købt, hvad han sådan lige faldt over. Det gør han stadig, men nu er det også mere planlagt med besøg på kunstmesser og lignende.

Så tager han fri fra advokatgerningen og opsøger kunsten.

»Hver ting til sin tid. Leif Djurhuus vil ikke have flere ting i hovedet på én gang. Advokatjob for sig og kunsten for sig,« forklarer Sanne Flyvbjerg, 28-årig kunsthistoriker fra Aarhus Universitet, uddannet i 2007.

Hun er fast ansat hos Leif Djurhuus nu - til at holde styr på samlingen, lave aftaler med arrangører af udstillinger, der vil låne kunsten og så videre.

I dag har Leif Djurhuus nemlig så mange kunstværker, at han er nødst til at have en hjælpende hånd til at holde styr på det hele.

Han har 2000 værker., og hvis alle blev udstillet på Aros, ville de fylde hele museet. Hjemmet, der er en lejlighed nord for København, er spækket med dem, en hel del er lånt ud til kolleger, mange hænger på væggene eller står på gulvene i advokatfirmaet. Resten af dem, der ikke er på rejse i udlandet, står i en hal i Valby. Her er udstillinger, og en kunstner arbejder der.

Det er blandt andet dem, Sanne Flyvbjerg har i kartotek. Hun er manager og kurator på Djurhuus Collection.

Hendes job var ikke slået op. Djurhuus ville have en, hvor kemien passede, så hun blev håndplukket via galleriejer Charlotte Fogh i Aarhus. Forinden havde hun arbejdet et års tid som omviser i Aarhus Kunstbygning.

Men tilbage til Djurhuus.

Du kan opleve hans univers.

For lige nu udstiller Aros i Aarhus 200 af hans værker. Blandt dem er hans dagligstue. Der er billederne pillet ned for at blive hængt op på det århusianske kunstmuseum. Spisebordet er der også, så det ser helt hjemligt ud, selv om det står midt i udstillingen.

Læs hele historien i Århus Stiftstidende lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce