Annonce
Navne

Han holder både krop og hoved i form

<p>Max Bendixen har gang i mange aktiviteter. Fredag fylder han 80 år. Foto: Kim Haugaard</p>

Max Bendixen fylder 80 år, spiller tennis tre gange om ugen og er på vej med bog.

Det er svært at få øje på, når man ser manden. Men kendsgerningen er, at Max Bendixen fylder 80 år fredag 20. november.
Annonce
Den tidligere sportsredaktør på Århus Stiftstidende holder både krop og hoved i form.
Han spiller tennis tre gange om ugen og ser det som en stor fordel, at han og hustruen skaffede sig af med deres bil for 20 år siden.
Det betyder, at han har god brug for cyklen, når han færdes rundt i byen fra bopælen i Hans Broges Gade.
Hovedet holder han i form blandt andet ved at skrive bøger. Nogle stykker af slagsen har Max Bendixen udgivet i de senere år, og han er på vej med en om »Kirkeby i Aarhus«. Den handler naturligvis om de værker, maleren Per Kirkeby har beriget den jyske hovedstad med.
Ud over at Kirkeby har overladt sit arkiv til Aros Aarhus Kunstmuseum og har mange andre værker der, har han sat aftryk på for eksempel Aarhus Statsgymnasium med en skulptur, Teologisk Institut (det tidligere Ortopædisk Hospital) med grafiske værker og med værker hos Stibo i Højbjerg og en altertavle i Vor Frue Kirkes kloster.
Hans allerstørste værk er loftsmaleriet i Søauditoriet på Aarhus Universitet. Det er på næsten 500 kvadratmeter.
»Ikke mindst med henblik på Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 finder jeg det værdifuldt at få styr på Kirkebys talrige fingeraftryk i byen til glæde og gavn for kunstinteresserede borgere, men også for de talrige gæster fra ind- og udland,« siger Max Bendixen.
Fotografen Ole Hein Pedersen skal tage billeder til bogen, og forfatteren har besøgt Per Kirkeby i hans hjem i Hellerup for at drøfte projektet.
»Han blev så begejstret for ideen, at han tilbød at skrive forordet om sin tætte tilknytning til byen og dens spændende kulturliv,« siger Max Bendixen.
Bogen ventes at udkomme på Forlaget Saxo i efteråret 2016.
På samme forlag har Bendixen udgivet bøger om tidligere borgmester Flemming Knudsen, malerinden Elisabeth Jerichau-Baumann, billedkunstneren Ovartaci og med ham psykiateren Johannes Nielsen og om Aarhus-kunstneren Teddy Sørensen.
Kultur udgør i det hele taget en stor del af Max Bendixens og hustruen Kirstens liv.
De har været på kulturrejser til for eksempel Dresden, Berlin og Sydspanien og ser flittigt på kunst i hjembyen.
Tennisspillet bliver ikke kun til træning med gode kammerater.
Max Bendixen har også deltaget i VM for veteraner.
I oktober i år var han i Kroatien for at spille og opnåede gode resultater.
Sammen med makkeren Viggo Holm blev han dansk mester i double sidste år, og de klarede sig også flot ved dette års VM, dog uden at vinde mesterskabet.
I mere end 50 år arbejdede Max Bendixen for Århus Stiftstidende, og de seneste af årene skrev han portrætter til navnesiden. Det blev til flere end 800.
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce