Annonce
forside

Han rykkede fra Stiftstidende til borgmesterkontoret på Aarhus Rådhus

Niels Buch Johannsen blev den første pressemedarbejder for borgmesteren i Aarhus. Han indtog jobbet med 13 års erfaringer med den kommunale dækning for Århus Stiftstidende. Foto: Flemming Krogh

I 13 år stod Niels Buch Johannsen for avisens dækning af Aarhus Kommune. Men journalisten valgte nye udfordringer, og han blev borgmesterens allerførste pressemedarbejder.

Annonce

AARHUS: I 13 år var Niels Buch Johannsen ankermand for det kommunale stof på Århus Stiftstidende.

Dækningen af byrådsmøder, budgetter og andet i Aarhus Kommune gav imidlertid Niels Buch Johannsen så meget smag for stofområdet, at han i 2002 valgte at skifte fra dagbladsbranchen til en tjans som pressechef på Aarhus Rådhus.

Dengang tiltrådte Niels Buch Johannsen som den første pressemedarbejder for Aarhus-borgmesteren, og han har fra første dag trukket på erfaringerne fra de 13 års ansættelse på Stiften.

- Som journalist på avisen fik jeg mulighed for at opleve byen på en fantastisk måde. Fagligt gav det mig sammen med to år på JP Aarhus et værdifuldt kendskab til dagspressen i Aarhus, og jeg har stadig enorm glæde af netværket fra dengang. Jeg har aldrig set det som en ulempe, at jeg kender journalister på byens aviser. Det er tværtimod en stor gevinst, understreger Niels Buch Johannsen, der blandt andet skriver taler, giver borgmesteren gode råd om medieoptræden og står for betjeningen af pressen.

Pressechef Niels Buch Johannsen fra Aarhus Kommune understreger, at der er brug for en levende dagspresse i Aarhus. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Vigtig dagspresse

Niels Buch Johannsens første arbejdsdag på Århus Stiftstidende faldt i 1987.

Dengang boede avisen i Kannikegade, men i 1989 flyttede medarbejderne til et nyt domicil i Skejby.

Siden er Stiften rykket tilbage til midtbyen i Aarhus. Fra sidelinjen har 57-årige Niels Buch Johannsen set avisen forandre sig i takt med vanskelige vilkår for ikke mindst den skrevne presse.

- Hele mediebilledet har forandret sig. Tidligere kunne en avis som Århus Stiftstidende med den rigtige historie sætte dagsordenen i en hel by, men i dag er mediernes kamp om dagsordenen helt anderledes, forklarer pressechefen fra Aarhus Kommune.

Niels Buch Johannsen håber meget, at der altid er plads til den trykte presse i Danmarks næststørste by.

- Demokratiet og Aarhus har i høj grad brug for en levende dagspresse, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce