Annonce
Aarhus

Han står bag hagekors på asylcentret

<p>Den 26-årige er sigtet for at skrive nazi-symboler på garagen ved asylcentret syd for Grenå - og for brandstiftelse.</p>

Den 26-årige mand, der sigtes for brandstiftelse og hærværk mod asylcentret Lyngbygaard, er medlem af nazipartiet Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse

Den anholdte 26-årige mand, som politiet fremstiller i Retten i Randers fredag eftermiddag sigtet for at have skrevet nazi-tegn og brændt en bus af ved asylcentret Lyngbygaard, er et kendt ansigt i nynazistiske kredse.

Annonce

Det bekræfter flere kilder overfor Stiften.dk.

Torsdag aften blev den 26-årige mand anholdt og sigtet for brandstiftelse og hærværk mod Lyngbygaard ved Trustrup syd for Djursland. Det var tredje gang, at de 120 flygtninge bliver udsat for chikane og hærværk. Østjyllands Politi oplyser, at det fortsat efterforsker sagen og ikke udelukker, at der er flere gerningsmænd.

Researchkollektivet Redox skriver, at den anholdte er medlem af nazipartiet DNSB - Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

I følge Redox tog han del i DNSB i begyndelsen af 2009, hvor han sammen med den nuværende leder af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, var aktiv i lokalafdelingen »Division Midtjylland«.

Han har siden den tid været en af partiets mest aktive medlemmer og har deltaget i en lang række arrangementer.

Den 26-årige, der angiveligt bor i området omkring flygtningecentret, blev også set under Danmarks Nationale Fronts demonstration foran Christiansborg maj sidste år, skriver Redox og fortsætter:

»Han var en af de få unge, der ikke forlod DNSB, da Daniel Carlsen brød ud og dannede Danskernes Parti.«

Østjyllands Politi oplyser til Stiften.dk, at sigtelsen mod den 26-årige udelukkende omfatter episoden natten til torsdag og ikke tidligere hærværk mod Røde Kors-asylcentret.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce