Annonce
Navne

Han udfordrer scanningsteknologiens grænser

Christoffer Laustsen er pr. 1. december 2020 ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Privatfoto
Annonce

Nyt job: Christoffer Laustsen er ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her skal han udvikle avancerede MRI-teknologier, der kan hjælpe læger og forskere med at stille en mere præcis diagnose og finde den rette behandling af alvorlige sygdomme.

Magnetisk resonans-billeddannelse, også kaldet MRI, er en scanningsteknik, hvor radiobølger og magnetisme bruges til at danne billeder af kroppens indre. Den nyudnævnte professor Christoffer Laustsen opfinder, udvikler og afprøver nye MRI-metoder med det formål at gøre teknologien anvendelig både i forskningsøjemed og i hospitalsverdenen, så teknologien bliver lægevidenskabens forlængede arm.

Christoffer Laustsen, der også er leder af MR-forskningscentret på Institut for Klinisk Medicin, har særligt fokus på at udvikle scanningsmetoder, der meget nøjagtigt – og langt tidligere end det i dag er muligt – kan bestemme effekten af en given behandling ved at kigge på de allertidligste ændringer i kroppens celler, nemlig stofskiftet.

Lige nu arbejder han med projekter, der skal forbedre den diagnostiske nøjagtighed og bedre kunne forudsige behandlingseffekten af bl.a. stroke, kræft i hjernen, covid-19, leverkræft, leukæmi samt nyre- og hjertesygdomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce