Annonce
Navne

Han ved en hel del om børn, skole - og fodbold i Aarhus: Forskningschef og skoleekspert fylder 50

Andreas Rasch-Christensen, aktiv i fodboldklubben i Brabrand, er også forskningschef på Via University College, og en meget anvendte skoleekspert i danske medier. Onsdag 2. juni fylder han 50 år. Foto: Inge Lynggaard Hansen

50 år: Andreas Rasch-Christensen, Brabrand, forskningschef ved Forskningscenter for pædagogik og dannelse hos professionshøjskolen VIA University College, fylder 50 år onsdag 2. juni.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra VIA University College, der har uddannelser og forskning i 11 byer i Region Midtjylland – nemlig Aarhus, Randers, Grenaa, Horsens, Silkeborg, Ikast, Herning, Holstebro, Viborg, Skive og Nørre Nissum.

Andreas Rasch-Christensen har blandt andet forsket i inklusion, læreplaner, didaktik og skoleledelse og er en landets førende forskere på skole- og børneområdet og den mest anvendte skoleekspert i medierne.

Annonce

Han har forfattet bøger, kronikker og videnskabelige artikler og har siddet i mange boards, råd og udvalg. Blandt andet i en række ministerielle rådgivningsgrupper omkring skole, dagtilbud og pædagogisk forskning. Derudover er han en hyppigt anvendt oplægsholder.

Fødselaren er cand.mag. i historie og samfundsfag fra Aarhus Universitet i 1998, og han fik i 2010 en ph.d. fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse.

Fodbold i fritiden

Fra 1998 til 2007 var Andreas Rasch-Christensen først lektor og senere uddannelsesleder ved læreruddannelsen i Skive, en del af VIA University College. I 2007 blev han videncenterleder og i 2010 forskningschef for det pædagogiske og socialfaglige område i VIA.

I fritiden er fodbold den store interesse. Han sidder i bestyrelsen i Brabrand IF og har ansvar for klubbens divisionshold. Han sidder desuden i styregruppen for DBU’s udviklingsnetværk til fremme af fodbold i Aarhus og har været sparringspartner på DBU’s nye børnestrategi.

Han er født i Kolding og vokset op i Haderslev. I dag bor han i Brabrand og er gift med Rikke samt far til Mie og Ida på henholdsvis 20 og 16 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce