Annonce
Østjylland

Han vil gerne slå et slag for de fattige

<p>Her ses Jørgen Lasgaard siddende - med Bodil Noes og Niels Jørgen Ravn, der begge er frivillige i Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Højvangens Torv i Skanderborg, og som begge er i styregruppen for den lokale deltagelse i landsindsamlingen søndag 27. november. Foto: Bollerup</p>

Tidligere præst Jørgen Lasgaard vil slå et slag for de lokale landsindsamlinger.

Annonce
Kirkens Korshær er stærkt tilskyndet af den stigende ulighed og afstand mellem de fattigste og de rigeste danskere, når de søndag 27. november gennemfører en landsindsamling for første gang.
En af de frivillige i Skanderborg er tidligere korshærspræst Jørgen Lasgaard.
Han flyttede til Skanderborg, da han blev pensioneret som korshærspræst og sognepræst ved Sct. Pauls Kirke i Aarhus - en stilling, han har haft fra 2001 til 2015.
Annonce

Blandt de skrøbelige

Han har været glad for sine år som korshærspræst. En gang om måneden stod han for en særlig korshærs-gudstjeneste, hvor mange af deltagerne var mennesker, der lever i samfundets periferi.
»Det var nogle meget omsorgsfulde gudstjenester,« fortæller han.
»De deltagende var rigtig gode til at tage sig af hinanden. Hvis der for eksempel kom en, der aldrig havde været der før, var der altid en, der var parat til at vise dem tilrette. Der kom mange skæve eksistenser, mange skrøbelige mennesker. Og jeg har altid lavet meget musik ved de gudstjenester,« siger han.
Annonce

Med i en redaktionsgruppe

Jørgen Lasgaard sidder også i redaktionens for Korshærs Bladet, der udkommer seks gange årligt.
Han laver blandt andet interview til bladet og har i 2016 lavet seks portrætter af personer, der fortæller, hvordan de har mødt og bruger Kirkens Korshær.
I september-nummeret var hovedpersonen en af de faste brugere af en af varmestuerne. Han gav sit eget bud på 'tro' i et udsagn, der blev overskriften på artiklen:
»Guds indgriben er heavy metal,« sagde han.
Jørgen Lasgaard siger, at han godt fornemmer, hvad der er, han mener med det. Sådan har hvert menneske sin egen indgang til troen.
Via sit arbejde er Jørgen Lasgaard ofte kommet i Kirkens Korshærs varmestue i Nørre Allé i Aarhus.
»Der kommer i gennemsnit 150 om dagen, og over en måned bruger rundt regnet 1.000 forskellige mennesker varmestuen,« siger han.
Det er også det arbejde, landsindsamlingen støtter.
»Pengene går ikke til 'skriveborde', men til håndgribelig hjælp til mennesker,« siger han.
Annonce

Børnene trak ham

»Jeg har i mange år været frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Gellerup, hvor jeg tidligere var sognepræst. Der har jeg solgt bøger. Men nu er jeg flyttet til Skanderborg,« siger han.
Han er især flyttet til Skanderborg, fordi hans to børn og hans børnebørn bor i Skanderborg.
Han har dog ikke helt sluppet båndene til Aarhus.
»Jeg har lige nogle ting, jeg skal have gjort ordentlig færdig i Gellerup og Aarhus,« siger han.
»Men på sigt ender jeg nok med at være frivillig i Kirkens Korshærs butik i Højvangen i Skanderborg. Og jeg vil gerne slå et slag for landsindsamlingen i de fire byer Skanderborg, Stilling, Galten og Ry,« siger nu 64-årige Jørgen Lasgaard.
Annonce

Fokus på fattigdom

Kirkens Korshær håber, at landsindsamlingen også vil fungere som en reklame for de mange genbrugsbutikker, foreningen driver over hele landet - og som både tjener miljøet og et humanitært formål.
»Landsindsamlingen giver os også en anledning til at tale om fattigdom i Danmark,« siger Jørgen Lasgaard.
»Fattigdom er en relativ ting, men når der bliver flere og flere danske børnefamilier, der ikke har råd til, at børnene deltager i almindelige fritidsaktiviteter, så kan man med god grund tale om fattigdom,« siger han.
»For os er det vigtigt, at vi gør noget mod, at Danmarks brækker fra hinanden. Og man kan deltage i landsindsamlingen uanset hvilken baggrund man har - eller hvad man tror på. Bare man har en vilje til at gøre en positiv forskel for samfundets svageste sammen med andre,« siger han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce