Annonce
Aarhus

Han ville blot hjælpe: Høflig forespørgsel kostede slag i ansigtet

Politiet leder efter mand, som slog 23-årig i jorden ved Rådhusparken. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 23-årig mand var bekymret for en kvinde, som var oppe at skændes med sin partner. Han ville lige spørge til hendes velbefindende.

AARHUS: Det lyder godt nok voldsomt. Jeg må hellere lige spørge kvinden, om hun er ok.

Nogenlunde sådan tænkte en 23-årig mand, som lørdag 14. september klokken 04.15 kom gående ad Frederiks Allé ved Rådhusparken i Aarhus C.

Her mødte han en mand og en kvinde, som skændtes højlydt. Den 23-årige blev lidt bekymret for kvinden og spurgte, om hun var ok.

Den forespørgsel faldt ikke i god jord hos nogen af parterne. Kvinden kvitterede med at bede ham skride, og den højtråbende mand tildelte ham efterfølgende et slag i ansigtet.

Som følge af slaget faldt den 23-årige om på jorden og slog herunder en tand ud.

Gerningsmanden beskrives som mand, etnisk dansk, 25-35 år, almindelig af bygning, cirka 185 cm høj, iført sort jakke og løstsiddende bukser.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner til hændelsen. Østjyllands Politi kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce