Annonce
Navne

Hans Krull - 60 år

Hans Krull 20051003 Foto: Jens Thaysen 6 fotos

Hans Krull har sat sit farverige præg på Aarhus. I dag fylder han 60 år.

Hans Oldau Krull, grafiker, maler og billedhugger, Møgelhøj 6, Lystrup, fylder 60 år lørdag 21. januar.

Egentlig er Hans Krull grafiker - fra 1979 til 1984 var han leder af Århus Kunstakademis grafiske afdeling - men man skal ud på fortovet for at opleve de mest kendte Krull-værker.

For eksempel det store »Mågekysset« i Fiskergade eller »Karyatiderne« foran Hotel Royal. Et hotel, Hans Krull vist har et særligt forhold til. Han var også med til at starte værtshuset »Under Masken« i kælderen under Hotel Royal, hvor han jævnligt sidder og tegner gæsterne.

Hotel Royal har også givet Hans Krull den specielle ære at være en af de få - om ikke den eneste - dansker, der har leveret kunst til Madonna.

Det skete, da Madonna i 2006 boede på Hotel Royal i forbindelse med sin koncert i Horsens.

Da verdensstjernens manager tjekkede ind, spurgte hotellet om lov til at give Madonna en gave. Manageren nikkede ja, og da stjernen tjekkede ud, lod hun forstå, at nu havde hun fundet gaven: Et stort Hans Krull-maleri, der hang i det det ene af de to værelser, Madonna boede i.

Det var ikke lige det, Hotel Royal havde forestillet sig. Men da en fjer i hatten til maleren.

Hans Krull har boltret sig i Aarhus i så lang tid og på så mange planer, at det er let at forestille sig, at han har været her altid.

Men han er faktisk født på Ærø. Mellemnavnet Oldau er et stednavn på Ærø, som flere af Krull-slægtens medlemmer bærer.

Hans Krulls oldefar var tegner og marinemaler. Derfor accepterede omgivelserne, at Hans Krull tegnede som barn. Og at han fortsatte med det på en ø, hvor mange drenge fik en hyre på et skib så snart, de var blevet konfirmeret.

Krull-familien flyttede meget. Så meget, at Hans Krull ikke længere har styr på alle de steder, han har boet. Men han mener, at der er tale om 30 forskellige steder, fordelt på fire lande.

Aarhus er dog stedet, hvor Hans Krull har haft fast adresse i længst tid. Han har boet her siden 1979. Nu i et erhvervsområde i Lystrup, hvor han kan udfolde sig i sit store værksted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce