Annonce
Aarhus

Hans Krull skal udsmykke Lystrups nye svømmemekka

Hans Krull skal lave malerier, skulpturer og krukker til Lystrups nye idrætsmekka. Foto: Flemming Krogh
Kunst og idræt skal gå hånd i hånd og skabe stemning og sjæl i "Momentet", der efter planen er klar sommeren 2021.
Annonce

LYSTRUP: I Lystrup er de tæt på at have 5000 medlemmer i svømmeafdelingen af Lystrup IF. Og hvis alt går vel står en ny svømmehal til 37 millioner kroner klar sommeren 2021. Her skal kunst og idræt gå hånd i hånd og skabe sjæl og stemning.

- Vi vil gøre det nye anlæg til et sted, hvor kultur og idræt mødes, sådan at Lystrup også får et bycentrum, siger ankermanden på det hele, Camilla Jørgensen, formand for svømmeafdelingen. Hun har hyret kunstneren Hans Krull til at stå for udsmykningen. Han bor i Lystrup og kender området.

- Vi håber at kunne tage første spadestik inden sommerferien, og hvis alt går efter planen, kan det hele være færdig et år efter, siger Camilla Jørgensen.

Det nye hus skal hedde "Momentet".

- Kunst, kultur og idræt hører sammen, også i kommunale og statslige sammenhænge, og vi har knyttet tanken om et forsamlingshus sammen med huset til svømning. Vi vil have andet og mere til at ske, så aktørerne kan blive inspireret af hinandens miljøer, siger Camilla Jørgensen.

Projektet

Lystrup IFs svømmeafdeling har samlet 37 millioner kroner til en ny svømmehal og håber, den kan stå klar sommeren 2021. Kunstneren Hans Krull skal udsmykke den.
Annonce

Krulls ideer

Netop i tanken om at gøre huset til mere end et sted for idræt opstod ideen om at bringe kunst ind i "Momentet".

- Der skal malerier på væggene og fire skulpturer ved bassinkanten samt ved en sansegrotte. Bænkene hele vejen rundt kan også være kunst, og ved at skabe et bæredygtigt udemiljø, kan det binde centret sammen med Lystrups bymidte. Der bor mange i Lystrup, men den har aldrig haft en decideret bymidte, siger Camilla Jørgensen.

Hans Krull har overvejet, hvad der kan laves.

- Selvfølgelig noget med vand og bevægelse, men jeg vil også gerne bringe historien ind. Lystrup er et af de første steder med menneskelig beboelse ved engsøen, og der brugte de krukker, så sådan nogle laver jeg også. Det bliver mytologisk med nogle arketyper, for eksempel også fire vanddæmoner, der pjasker vand i bassinet. Jeg skal til Bali for at finde ud af, om jeg kan lave dem af teaktræ. Det kan også blive af sten eller bronzestøbninger, siger kunstneren.

Annonce

Plakater

- Det har taget syv år for Lystrup Svømning at samle de 37 millioner kroner til den nye svømmehal, og målet er at komme op på 7000 medlemmer, så vi skal være kreative og have nye aktiviteter i gang, siger Camilla Jørgensen, der lige nu er den energiske dynamo for landets næststørste svømmeklub.

Hans Krull har doneret 200 plakater, der bliver solgt for 1000 kroner stykker. En stor del af dem er solgt, men der er stadig cirka 35 tilbage. Han har også leveret et maleri, som blev solgt. Dermed bliver bunden lagt til udsmykningen.

- Men vi skal ud for at finde flere penge, siger Camilla Jørgensen.

Camilla Jørgensen er formand for svømmerne i Lystrup og håber at have den nye svømmehal klar sommeren 2021. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce