Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Hans søster fik en hjerneblødning, og nu bliver hun misrøgtet: Hvis det var mig, ville jeg hellere have været død

"Min søster reddede med nød og næppe livet - med dygtige lægers hjælp - efter en meget alvorlig hjerneblødning for to år siden. Nu er hun havnet i kommunal pleje i Aarhus, og det ophold tager ganske enkelt livet af hende - langsomt, men sikkert - i byger af infektioner og omsorgssvigt", skriver Klavs Vedel. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

DEBAT: Pas på med at blive alvorligt syg! Min søster reddede med nød og næppe livet - med dygtige lægers hjælp - efter en meget alvorlig hjerneblødning for to år siden. Nu er hun havnet i kommunal pleje i Aarhus, og det ophold tager ganske enkelt livet af hende - langsomt, men sikkert - i byger af infektioner og omsorgssvigt.

Hele 13 urinvejsinfektioner på syv måneder er det blevet til. Et resultat af dårlig hygiejne og manglende faglighed, hvor hun er placeret.

Sådan et sygdomsforløb betyder fysisk smerte, det svier, og de uafbrudte penicillinbehandlinger giver svamp. Alt sammen noget, min søster må leve med, mens hun sidder og synker sammen i sin kørestol. Var det ikke for hendes nærmeste familie, var hun gået til for længst.

Annonce

Til vores store held kan vi også konstatere, at Aarhus Kommune har indset, at det nuværende tilbud ikke rækker. Derfor har kommunen visiteret vores søster til et langt bedre regionalt tilbud.

Hvilket plejeniveau vil du lægge krop til, hvis du engang selv skulle blive ramt af en hjerneblødning, der efterlader dig uden førlighed og med meget lidt sprog tilbage? Hvor få bleskift vil være ok for dig, og hvor længe vil du sidde i en våd ble?

Vi er naturligvis glade for udsigten til, at forholdene bliver bedre. Vi ved blot ikke, hvornår der bliver en plads ledig. Der er ventelister til tilbuddene, og beboerne flytter typisk først ud, når de afgår ved døden. Så det kan have meget lange udsigter. Vi er tålmodige folk, så vi holder ud.

Men hvorfor kommunen ikke vil kompensere vores søster i den mellemliggende periode, er svært at begribe. I stedet fortsætter den lemfældige og utilstrækkelige pleje, omsorg og behandling af vores søster. Det er ganske enkelt en skandale.

Skulle jeg selv havne i en tilsvarende situation, vil jeg helt sikkert foretrække ikke at blive reddet.

Og savner jeg at høre, hvad vores kære politikere mener er godt nok i sådan en situation.

Så kære folkevalgte i Aarhus: Hvilket plejeniveau vil du lægge krop til, hvis du engang selv skulle blive ramt af en hjerneblødning, der efterlader dig uden førlighed og med meget lidt sprog tilbage? Hvor få bleskift vil være ok for dig, og hvor længe vil du sidde i en våd ble? Hvor meget af din værdighed er du klar at sætte over styr? Hvordan vil du have det med få naboens sokker på uden, at naboen er blevet spurgt først? Og hvad vil du sige til, at dine pårørende vil være nødt til bruge alle vågne timer på at bekymre sig om, hvorvidt du får den nødvendige pleje?

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce