Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Oliver Lund er trukket i AGF-tøjet. Den rutinerede forsvarsspiller har Superliga-erfaring fra klubber som OB, Lyngby og FC Vestsjælland. Foto: Jens Thaysen
Oliver Lund er ny i AGF-trøjen. Indtil videre på en et-årg kontrakt, men det kan sagtens bliver længere, lyder det fra cheftræner David Nielsen.

FODBOLD: Med mere end 180 Superliga-kampe i bæltet, ved Oliver Lund godt, hvad der skal til for at begå sig i den bedste danske række.

I hvert fald som loyal arbejdsmand.

Men selvom han har rundet de 30 år, er det endnu ikke lykkedes den nynytilkomne AGFer at  suge sig fast på én position på banen. Han er i sin tid i FC Vestsjælland, OB og Lyngby blevet brugt på alle positioner i forsvarskæden, alsigheden har været Lunds billet til startopstillingen i de respektive klubber, og den alsidighed tager han også med til Fredensvang.

Annonce

Han kan spille højre back, venstre back og i midterforsvaret.

Man har du ikke en favoritposition, hvor du allerhelst, hvis du selv må bestemme, vil spille?

-Nej, egentlig ikke. Det kommer faktisk lidt an på dagen. Der er lidt mere frihed, når du spiller back, mens du skal være mere struktureret som stopper. Jeg holder af at spille begge positioner, så det handler om, hvor træneren ser mig, og så tilpasser jeg mig hans valg, lyder det fra Oliver Lund, der har underskrevet en et-årig kontrakt med AGF, og havde første træningsdag torsdag.

Så alsidigheden er din største styrke?

- Ja, det er i hvert fald én af dem. Jeg synes, at jeg er god til at omstille mig. Jeg er god til at tilpasse mig, og jeg ser det som en klar fordel, at jeg kan spille alle positioner i bagkæden, og det giver forhåbentligt noget fleksibilitet til holdet. Jeg er åben for at spille alle positioner i bagkæden, siger han.

Der er huller, der skal fyldes ud

Men hvis alt er godt, hvorfor så kun en aftale på et år?

Vi spørger David Nielsen.

- Det betyder ikke så meget. Det kan jo sagtens ende med, at han bliver her længere end det. Han er en rigtig dygtig spiller, der har haft en fin sæson i OB, og som jeg også nåede at arbejde med i Lyngby. Han er en spiller, der, synes jeg, er gået noget under radaren i Superligaen. Han er utrolig atletisk og topprofessionel. Det er en signing jeg er rigtig, rigtig glad for, for det er tydeligt for enhver, at vi har nogle huller vi skal have fyldt ud i bagkæden, og der kan han bruges flere steder, kommer det fra cheftræneren.

AGF-truppen

Målmænd:

Jesper Hansen, William Eskelinen, Daniel Gadegaard Andersen

Forsvar:

Oliver Lund (Hentet på fri transfer), Alex Gersbach, Niklas Backman, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard, Jesper Juelsgård, Sebastian Hausner, Mikkel Møller Lassen

Midtbane:

Frederik Brandhof (hentet på fri transfer), Nicolai Poulsen, Milan Jevtovic, Patrick Olsen, Gift Links, Jon Dagur Thorsteinsson, Zach Duncan, Benjamin Hvidt, Albert Grønbæk Erlykke

Angreb:

Patrick Mortensen, Søren Tengstedt, Alexander Ammitzbøll

Og Oliver Lund selv?

- Det har jeg det helt fint med. Nu har vi en god mulighed for at se hinanden lidt an. Jeg skal vise mig frem, vise, hvad jeg kan, og jeg trives rigtig fint under pres. Det var den løsning, vi i fællesskab syntes var den bedste, og så tager jeg den derfra, siger kraftkarlen.

Hvorfor AGF?

- Jeg tror, at mange af de værdier, der gennemsyrer det at være AGFer også er noget, jeg selv repræsenterer, og kan se mig selv i. Så ja, jeg tænker, at det er et godt match. Det helt rigtige match. Men det vil jo vise sig, lyder det fra Lund.

Annonce

Karismatisk leder

Hvor vigtigt for ham har det været, at det netop er David Nielsen, der står i spidsen for AGF her og nu?

- Det er selvfølgelig også et af parametrene, hvorfor jeg er kommet. Jeg havde et par fede måneder med ham som træner i Lyngby. Det blev jo ikke til så lang tid, men det er en periode, jeg husker tilbage på med stor glæde. Han er enormt passioneret og fuld af energi, og det smitter bare af på os spillere. Det har jeg set rigtig meget frem til at mærke til træningen og i kampene.

- Han er meget karismatisk. Han er en stor karakter i dansk fodbold. Det var han også som spiller. Så det er helt sikkert en faktor, der spiller ind, når man skal træffe sådan et valg. Men AGF er jo i sig selv også en stor klub, sholdet har stor kvalitet, så det var ikke det eneste parameter, at David er træner her, siger Lund, tørrer sveden af panden, griner.

Han er landet. Klar til at tage fat, hvor træneren nu siger, han skal spille.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce