Annonce
Randers

Har du aldrig arbejdet hjemmefra før? Her er ti gode råd til dig uden små børn

Ifølge rådene er det ikke en god idé at arbejde fra sofaen. Den forbinder vi ikke med fokus og koncentration. Arkivfoto: Wong Sze Fei/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Eliminér distraktioner lyder ét af de gode råd fra Pricerunner, hvis ansatte har god erfaring med hjemmearbejde. Det gælder ikke for børnefamilier. Her er til gengæld basisrådene til enhver anden, som skal eksperimentere med hjemmearbejde for første gang.

Randers: Fra slutningen af ugen har tusindvis af danskere fået ændret deres hverdag fra kollegafyldte arbejdspladser til ensomme hjemmkontorer. Hvis du aldrig har arbejdet hjemmefra før – eller kun har gjort det i meget begrænset omfang – kan det sagtens være en ny og utryg situation at stå i – også selvom du ikke har børn.

Derfor har vi her delt en række gode råd med dig fra den danske internetvirkesomhed Pricerunner. Tag dem, du kan brug og smid resten ud. Rådene giver kun mening, hvis der ikke samtidig skal passes mindre børn.

1 Gør dig klar til arbejde

Prøv at hold dig til dine sædvanlige rutiner. Spis morgenmad, klæd dig på og gør det, du normalt gør om morgenen. Pyjamas og badekåbe er de største trusler mod produktivitet og kreativitet derhjemme.

Annonce

2 Identificer distraktioner og eliminer dem

Distraktioner er altid kun et klik væk på computeren eller telefonen. Når du arbejder derhjemme, er det lettere at ryge i fælden end på arbejdet. Få et overblik over dine distraktioner, såsom YouTube, Facebook, nyhedssites og lignende, og accepter så, at du enten skal blokere dem eller helt fjerne disse apps i det tidsrum, du skal arbejde.

Annonce

3 Skab din egen hjemmearbejdsplads

Du har brug for en dedikeret hjemmearbejdsplads. Soveværelset eller stuen er ofte dårlige valg, da din hjerne forbinder de steder med alt andet end arbejde. Hvis du ikke har mulighed for et dedikeret område, så er spisebordet eller en bordplade i køkkenet et godt alternativ til at få sig en midlertidig kontorplads derhjemme. Hvis andre familiemedlemmer er hjemme, bør du gøre det tydeligt, at du har brug for ro til at arbejde.

Annonce

4 Udpeg de opgaver der skal klares

Lav en liste i slutningen af hver arbejdsdag med de opgaver, du skal udføre næste dag. Det kan være et par kortere punkter på 1-3 ting. Sørg for, at du straks går i gang med disse opgaver om morgenen for både at komme i gang med arbejdet og for at have en plan for dagen.

Annonce

5 Undgå besøg fra venner og familie

I løbet af en hjemmearbejdsdag bør hjemmet i videst muligt omfang være en no-go-zone for familie og venner. Indimellem kan det være nødvendigt at være meget tydelig for at sikre sig den vigtige arbejdsro.

Annonce

6 Vær online og tilgængelig

Tjek din e-mail, vær online på virksomhedens chatværktøj og slå lyden til på din telefon (men sluk for de unødvendige notifikationslyde). Med andre ord: Sørg for, at du er tilgængelig, selv når du er derhjemme.

Annonce

7 Gå en tur

Det er let at sidde fast i nogle arbejdsopgaver, særligt når man arbejder hjemmefra. Sørg derfor for, at du kommer ud og går en tur i en lille halvtimes tid hver dag for at holde dig i bevægelse.

Annonce

8 Planlæg frokosten på forhånd

Det er overraskende let at glemme, at man skal huske at spise frokost, når man arbejder derhjemme. Men sørg for, at du allerede ved, hvad du skal have til frokost, eller måske har du nogle rester fra dagen før, som du hurtigt kan få klar til frokosttid.

Annonce

9 Udskyd de huslige opgaver

Tøjvask, opvask, støvsugning og lignende er ikke noget, du skal bruge tid på i løbet af arbejdstiden derhjemme – punktum. Selvom du er derhjemme, bør det være tydeligt for både dig som din partner.

10Fejr fredag eftermiddag

Fredag eftermiddag må gerne være lidt mere afslappet derhjemme end de andre dage. Spil noget høj musik, lav popcorn, spis en kage eller drik en Coca Cola.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Annonce