Annoncørbetalt indhold

Har du en chokoladekage-fetish? Her er de 4 bedste steder i Aarhus

Har du en chokoladekage-fetish? Her er de 4 bedste steder i Aarhus

Før du overhovedet går på opdagelse i listen, skal du hengive dig selv til smagen og konsistensen, for hvis skylden oversvømmer dig, før nydelsen overvinder dig. Ja, så er du prisgivet.

Hemmeligheden bag enhver god chokoladekage er gode råvarer. Man vil gerne have, den er lidt svampet, men absolut ikke klæg. Som choko-holic og har man ganske mange valgmuligheder, og derfor kan det hurtigt blive uoverskueligt. Her er den ultimative oversigt over de bedste steder at få sit choko-fix i Aarhus.

Den klassiske - som du husker den

Schweizerbageriet på M.P Bruuns Gade har legendestatus, når det kommer til kager. Stykkerne er gavmilde, priserne er i orden, og de smager, som de skal smage. Det kræver ikke en connaisseur at smage forskel på en god og en dårlig chokoladekage.

Schweizerbageriets hører uden skyggen af tvivl til førstnævnte kategori. Deres chokoladekage er fugtig, uden at blive klæg. Den er fast, uden at blive hård. Den har en eftersmag af nostalgi, fordi den på alle måder er indbegrebet af, hvordan sådan en altid har smagt - og skal smage.

Og så kommer der alligevel et lille twist, for konditoren pynter altid med et tyndt og nænsomt lag karamelganache, der går så godt til den mørke, dybe chokolade. Den perfekte balance mellem sødt, salt og bittert.

Den hyggelige - som du samles om

Der er nok kaffebarer at vælge imellem i Aarhus, og det er særdeles vanskeligt at rangere dem. Skulle det gøres, ville Kjærs Kaffebar ligge meget højt på listen. Der er både hjemligt, urbant og atmosfæren er hyggelig.

Menuen står skrevet med hvidt kridt på de kulsorte tavler, og duften af kaffe sætter sig i næsen i det øjeblik, du træder ind ad døren. Konstant summer espressomaskinerne, og gæster forlader kaffebaren med to-go-kopper i en lind strøm.

Enhver mocca-elsker ved også, at chokoladekage går usandsynligt godt sammen med kaffe. Dér rammer Kjærs Kaffebar plet. Deres version har lidt panache og lidt kant. Dækket med både tørret og friske hindbær samt et enkelt henkastet mynteblad, løfter kagen lige niveauet en tand. Og apropos tænder, så løber de i vand med det samme.

Den avancerede - som du ikke har fået den før

Aarhus er blevet et madmekka, hvor turister gerne kommer valfartende for at se gastronomien an. En af de vel nok mest kendte kokke i Smilets By, Wassim Halal, står i køkkenet på den vel nok største attraktion; Restaurant Frederikshøj. Restauranten er blevet hædret i medier herhjemme og i udlandet, og Michelin-stjernen har da også givet ekstra travlhed i køkkenet på Oddervej.

Men hvad mange ikke ved er, at der er en lillebror ved navn FHøj. Du får Michelin-følelsen uden at betale Michelin-prisen, når du sætter tænderne i deres bagværk og kager. Men vær' hurtig, hvis du skal have bord, for der er kun 20 siddepladser. Heldigvis kan du altid få en fin æske og en pose to-go.

Den frække - chokoladekage med et pift

Langenæs Bageri åbnede i 1984. Det var ægteparret Finn og Hanne Spottag, der så, at Aarhus Midtby godt kunne bruge en kvalitetsbager. De havde ret, og nu er der over 230 ansatte i familiefirmaet, der drives af næste generation.

Man forstår godt, hvorfor Langenæs Bageri er blevet en succeshistorie, for de adskiller sig fra andre bagerier. Der bør være en advarsel på deres Gateau Marcel chokoladebombe, for når du først har smagt den, er det svært at holde af andre kager.

Den indeholder den mørkeste og mest cremede chokolade, drysset med kakaopulver og fuldendt med lækre, mørke chokoladeflager. En anderledes og dybt imponerende smagseksplosion, som du helt sikkert kommer tilbage efter.

Den prisbevidste - som stiller sulten og skåner pengepungen

Det hele behøver ikke være caféoplevelser, Michelin-kreationer eller konditorkager. Du kan sagtens selv lave en udsøgt og delikat chokoladekage, som både du og de, der er heldige nok at smage, vil falde i svime over.

Man kan hurtigt fare vild i opskrifter, for der findes mange holdninger til bagværk og konditori. Et godt eksempel på den gode chokoladekage opskrift er denne fra Hurtigmums. Den er både svampet, fugtig og smager, som englene synger.

Rigtig chokolade til rigtig chokoladekage

Der er selvfølgelig brugt rigtig chokolade frem for kakaopulver. Du skal dog være opmærksom på, at den ikke holder særlig længe, fordi den både dufter og smager uovertruffen. Heldigvis er den ganske let at lave, og det er næsten ikke til at tro, at så få ingredienser kan give så meget smag.

Nu er det bare at spise sig gennem Aarhus og give sig i kast med alle de udsøgte varianter. Du bliver næsten nødt til at smage hver og en, så du kan finde din egen favorit. Og ja, det er helt okay at slikke tallerkenen, fadet og gaflen ren. Bon appétit!

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.