Annonce
Erhverv

Har du et spørgsmål til Horsens’ vokseværk? Vi vil gerne give dig svar

Langs havnefronten og Strandpromenaden er der gang i flere byggerier. Her skal både være erhverv, butikker, private og almene boliger. Foto: Morten Pape

Horsens: Enorme byggeprojekter fylder meget i Horsens i disse år, og måske fylder de også noget i dit hoved.

Har du et spørgsmål til byggerierne? Noget, du har undret dig over eller gerne vil have opklaret? Her har du chancen!

På Horsens Folkeblad fortsætter vi konceptet ”Spørg Folkebladet”, nu med emnet ”Vores by vokser”.

Det gør vi, fordi Horsens Kommune står til at vokse med 10.000 mennesker de næste 10 år, og derfor bygges der på livet løs for at skabe flere boliger, mere erhverv, bedre infrastruktur og nye uddannelsesmuligheder. Det gælder blandt andet omkring havnen, langs Niels Gyldings Gade, på den gamle slagterigrund og ved Nørrestrand.

Det har efterladt en hel del spørgsmål hos os – og nogle af dem har vi allerede svaret på: Hvor mange boliger bliver der bygget, hvem er interesseret i at flytte ind i dem, og hvorfor var der ikke ’s’ på Lilli Gyldenkildes Torv?

Måske sidder du også med et spørgsmål, du gerne vil have svar på, og vil hjælper dig gerne. Horsens Folkeblad er din avis, og derfor vil vi stå klar til at besvare dine spørgsmål om den by, du enten bor i, arbejder i, kommer i eller i hvert fald har et forhold til.

Send dit spørgsmål til Horsens Folkeblad via hjemmesiden redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet - så kigger vi på det, og måske bliver netop dit spørgsmål baggrunden for en ny artikel om Horsens’ vokseværk.

Annonce
Scan QR-koden her og kom direkte til hjemmesiden, hvor du kan stille dit spørgsmål om boligbyggerierne i Horsens. Grafik: qr-koder.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce