Annonce
AGF

Har du hjemve, Links? - Nej, jeg har det fint i AGF

Gift Links var senest i aktion for AGF i pokalkampen mod OB på oktobers sidste dag. Her blev det til 72 minutter på banen. Foto: Ole Nielsen.
AGF-spiller Gift Links afviser forlydender om, at han har haft svært ved at falde til i AGF og derfor skulle være på vej hjem til Sydafrika. Jeg har det godt i AGF, siger han.

FODBOLD: Han fryser, som han sidder her i en sofa i klubhuset, lige efter et træningspas i nådesløs silende regn.

Gift Links har godt nok fået tørt tøj på, men når man kun vejer 60 kilo – og i øvrigt næsten lige er returneret til Aarhus efter at have holdt ferie hjemme i Sydafrika, hvor temperaturerne på denne tid af året balancerer omkring de 30 grader - kræver det sin 21-årige offensivspiller at få varmen igen.

Så han slår sig selv på overarmene og lårene, tramper lidt i gulvet, men er dog uden for livsfare, smiler tilmed bredt.

Han har været en smule i vælten de seneste dage, for med sig hjem har Links hevet sydafrikanske presse-skriverier om, at han ikke skulle være tilfreds med tilværelsen oppe i Nordeuropa, at han har fundet det svært at falde til i Aarhus – og han derfor efter blot fire måneder kunne være på vej tilbage til Cape Town City FC.

Både cheftræner David Nielsen og sportschef Peter ”PC” Christiansen lignede store spørgsmålstegn, da de blev forelagt skriverierne om akut hjemve, og hovedpersonen selv ryster på hovedet.

- Jeg er meget glad for at være i AGF, og jeg nyder i det hele taget at være i Danmark, så jeg ved ikke, hvor de har det fra, at jeg ikke skulle være tilfreds. Jeg har ikke lavet et eneste interview, mens jeg var tilbage i Sydafrika, så hvor de har den information fra, aner jeg ikke. Det er pure opspind, kommer det fra Gift Links.

- Jeg var selv meget overrasket, da jeg kom tilbage fra ferien, for folk i klubben begyndte at spørge mig om, hvad det nu var for noget. Det er ret irriterende at skulle forholde sig til noget, der ikke har hold i virkeligheden, og jeg kan bare gentage, at jeg trives fint i klubben og i Danmark, siger han.

Der er ikke noget hastværk, og det er også derfor, at vi har lavet en lang kontrakt. Det vil altid tage tid at falde til

AGF som springbræt

Den vævre AGF'er har ikke spillet meget i den hvide trøje siden ankomsten tilbage i september måned. Det er blevet til i alt tre indhop i Superligaen – samlet 36 minutter – og så to pokalkampe fra start, hvor det blev til en scoring i opgøret mod VSK Aarhus.

- Det hænger jo nok også sammen med, at jeg ikke har spillet så meget. Det kan hurtigt kaste spekulationer af sig, siger han.

I klubben er der dog ingen, der skriger i panik over de sjældne optrædener.

Sammen med trænerstaben er der fra start lagt en detaljeret plan for Gifts Links. Det handler blandt andet om at give ham tid til at få den noget mere fysisk betonede skandinaviske stil ind under huden, og det handler om, at der skal fem-seks kilo mere på kroppen – så der knokles løs i styrketræningslokalet.

- Bare se her: Jeg bliver brølstærk, griner han, trækker op i det ene ærme, viser sin overarm.

- Allerede inden jeg kom hertil, vidste jeg godt, at det ville kræve noget tid at vænne mig til spillet, træningen, kulturen og dagligdagen i Danmark. Der er lang vej fra Sydafrika til Danmark. Det snakkede vi også om i begyndelsen. Der er ikke noget hastværk, og det er også derfor, at vi har lavet en lang kontrakt. Det vil altid tage tid at falde til, når man kommer til et helt andet land, for der er meget at forholde sig til og nye mennesker, man skal lære at kende, men jeg synes, det er gået godt, siger Links.

På transfervinduets sidste dag underskrev han en fem-årig aftale med AGF. Og skulle klubben finde på at sælge brandvarme Mustapha Bundu i den nærmeste fremtid, står han klar til at tage over, om end han er en helt anden type.

- Jeg venter bare på min chance. Holdet klarer sig jo rigtig godt, stemningen i omklædningsrummet er fantastisk, og de spillere, der er på min position har virkelig leveret varen, og derfor kan jeg ikke tillade mig at være utilfreds, kommer det fra sydafrikaneren, der så småt begynder at komme til hægterne herinde i varmen.

Ambitionerne er store. Større end overarmene.

- Jeg ser det at spille i Danmark som en kæmpe mulighed for også på et tidspunkt at træde endnu et skridt op og komme til en endnu bedre liga. Det er et perfekt springbræt at spille i Superligaen, men lige nu handler det om at blive klar, så jeg kan gribe chancen, når den kommer, siger han, og smøger op igen. Frokosten er serveret. Der skal fyldes på depoterne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Annonce