Annonce
AGF

Har du hjemve, Links? - Nej, jeg har det fint i AGF

Gift Links var senest i aktion for AGF i pokalkampen mod OB på oktobers sidste dag. Her blev det til 72 minutter på banen. Foto: Ole Nielsen.
AGF-spiller Gift Links afviser forlydender om, at han har haft svært ved at falde til i AGF og derfor skulle være på vej hjem til Sydafrika. Jeg har det godt i AGF, siger han.

FODBOLD: Han fryser, som han sidder her i en sofa i klubhuset, lige efter et træningspas i nådesløs silende regn.

Gift Links har godt nok fået tørt tøj på, men når man kun vejer 60 kilo – og i øvrigt næsten lige er returneret til Aarhus efter at have holdt ferie hjemme i Sydafrika, hvor temperaturerne på denne tid af året balancerer omkring de 30 grader - kræver det sin 21-årige offensivspiller at få varmen igen.

Så han slår sig selv på overarmene og lårene, tramper lidt i gulvet, men er dog uden for livsfare, smiler tilmed bredt.

Han har været en smule i vælten de seneste dage, for med sig hjem har Links hevet sydafrikanske presse-skriverier om, at han ikke skulle være tilfreds med tilværelsen oppe i Nordeuropa, at han har fundet det svært at falde til i Aarhus – og han derfor efter blot fire måneder kunne være på vej tilbage til Cape Town City FC.

Både cheftræner David Nielsen og sportschef Peter ”PC” Christiansen lignede store spørgsmålstegn, da de blev forelagt skriverierne om akut hjemve, og hovedpersonen selv ryster på hovedet.

- Jeg er meget glad for at være i AGF, og jeg nyder i det hele taget at være i Danmark, så jeg ved ikke, hvor de har det fra, at jeg ikke skulle være tilfreds. Jeg har ikke lavet et eneste interview, mens jeg var tilbage i Sydafrika, så hvor de har den information fra, aner jeg ikke. Det er pure opspind, kommer det fra Gift Links.

- Jeg var selv meget overrasket, da jeg kom tilbage fra ferien, for folk i klubben begyndte at spørge mig om, hvad det nu var for noget. Det er ret irriterende at skulle forholde sig til noget, der ikke har hold i virkeligheden, og jeg kan bare gentage, at jeg trives fint i klubben og i Danmark, siger han.

Annonce
Der er ikke noget hastværk, og det er også derfor, at vi har lavet en lang kontrakt. Det vil altid tage tid at falde til

AGF som springbræt

Den vævre AGF'er har ikke spillet meget i den hvide trøje siden ankomsten tilbage i september måned. Det er blevet til i alt tre indhop i Superligaen – samlet 36 minutter – og så to pokalkampe fra start, hvor det blev til en scoring i opgøret mod VSK Aarhus.

- Det hænger jo nok også sammen med, at jeg ikke har spillet så meget. Det kan hurtigt kaste spekulationer af sig, siger han.

I klubben er der dog ingen, der skriger i panik over de sjældne optrædener.

Sammen med trænerstaben er der fra start lagt en detaljeret plan for Gifts Links. Det handler blandt andet om at give ham tid til at få den noget mere fysisk betonede skandinaviske stil ind under huden, og det handler om, at der skal fem-seks kilo mere på kroppen – så der knokles løs i styrketræningslokalet.

- Bare se her: Jeg bliver brølstærk, griner han, trækker op i det ene ærme, viser sin overarm.

- Allerede inden jeg kom hertil, vidste jeg godt, at det ville kræve noget tid at vænne mig til spillet, træningen, kulturen og dagligdagen i Danmark. Der er lang vej fra Sydafrika til Danmark. Det snakkede vi også om i begyndelsen. Der er ikke noget hastværk, og det er også derfor, at vi har lavet en lang kontrakt. Det vil altid tage tid at falde til, når man kommer til et helt andet land, for der er meget at forholde sig til og nye mennesker, man skal lære at kende, men jeg synes, det er gået godt, siger Links.

På transfervinduets sidste dag underskrev han en fem-årig aftale med AGF. Og skulle klubben finde på at sælge brandvarme Mustapha Bundu i den nærmeste fremtid, står han klar til at tage over, om end han er en helt anden type.

- Jeg venter bare på min chance. Holdet klarer sig jo rigtig godt, stemningen i omklædningsrummet er fantastisk, og de spillere, der er på min position har virkelig leveret varen, og derfor kan jeg ikke tillade mig at være utilfreds, kommer det fra sydafrikaneren, der så småt begynder at komme til hægterne herinde i varmen.

Ambitionerne er store. Større end overarmene.

- Jeg ser det at spille i Danmark som en kæmpe mulighed for også på et tidspunkt at træde endnu et skridt op og komme til en endnu bedre liga. Det er et perfekt springbræt at spille i Superligaen, men lige nu handler det om at blive klar, så jeg kan gribe chancen, når den kommer, siger han, og smøger op igen. Frokosten er serveret. Der skal fyldes på depoterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce