Annonce
Aarhus

Har du også undret dig? Derfor lugter der af kloak på Jægergårdsgade

Kloakrøret, der blev gravet ned i Jægergårdsgade tilbage i 2016, er den mulige synder for lugten. Arkivfoto: Kim Haugaard
Siden der blev lagt nye kloakrør på Jægergårdsgade, har der været lugtgener i området. Aarhus Vand mener at have løst problemet gennem et kemisk vidundermiddel.

AARHUS: Hvis du nogensinde er gået forbi Bruuns Galleri på Jægergårdsgade, har du måske oplevet en lugt af kloak, der kan være endog ret generende.

Grunden til det ligger i de nye kloakrør, der blev gravet ned for nogle år siden ifølge Jan Tøibner, pressechef hos Aarhus Vand.

De nye kloakrør er ret store, fordi de skal være fremtidssikret mod store mængder regn, der er begyndt at falde i forbindelse med klimaændringerne. Når der ikke falder meget regn, så kommer lugten.

- Der har været lugtgener i det område. Når der så ikke er meget regn, er rørene for store til den lille mængde vand. Når røret ikke er særlig fyldt, kan der opstå lugtgener, fordi der simpelthen ikke er det store vandflow i rørene, siger Jan Tøibner.

Har ikke oplevet problemer andre steder

Der kan dog også være en anden grund til lugten end manglende vandflow i rørene. Et andet problem kan være, at rørene, der går fra bygningerne til de kommunale vandrør, ikke er helt tætte.

- I forhold til lugt, er man kun så stærk som sit svageste led så at sige, siger Jan Tøibner

Det kuriøse ved lugten på Jægergårdsgade er, at Aarhus Vand ikke har haft de samme problemer med rørene andre steder.

- Vi har ikke oplevet problemer med lugtgener andre steder med disse type rør og renoveringer. Derfor kan der være andre grunde til eventuel lugt. Altså for lidt regn og enkelte utætte rør, der leder til det kommunale rør, siger Jan Tøibner.

Annonce

Kun fået en henvendelse

Løsningen har Aarhus Vand for længe siden sat i søen for at komme af med lugtgenerne.

Aarhus Vand har anskaffet sig et patenteret vidundermiddel, der tager lugten ved hjælp af nogle kemiske forbindelser.

Noget, der har hjulpet rigtig meget på lugtgenerne.

- Vi har kun modtaget en enkelt henvendelse lige før corona omkring lugtgener. Men der er ikke oprettet nogle kundeklager omkring lugtgener siden september 2019. Vores egen vurdering er, at vores tiltag har løst problemerne, siger Jan Tøibner.

Han har en opfordring til borgere, der oplever lugtgener på gaden, eller hvor de bor.

- Hvis der stadigvæk er nogen, der oplever lugtgener, så vil vi meget gerne have, at de henvender sig til os. Så kan vi tage ud og undersøge det lokalt, siger Jan Tøibner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce