Annonce
Østjylland

Har du set dem: Nu kan du lade din elbil på offentlige parkeringspladser

Aura er begyndt at sætte ladestandere til elbiler op på offentlige parkeringspladser rundt omkring i Odder Kommune.
Har man en el-bil er det nu endelig muligt at få opladt sin bil på offentlige parkeringspladser i Odder.
Annonce

Odder: Omstillingen til grøn energi er i fuld gang landet over, og måden vi transporterer os på er ingen undtagelse. Elbiler er formentlig kommet for at blive, og Odder Kommune er nu for alvor kommet med på vognen, da der op til jul er blevet installeret to ladestandere til el-biler på henholdsvis Aaparkeringen og Centrumpladsen.

Det er Aura Energi, der står for installationen og her er man ifølge forretningschef i Aura, Louise Frøstrup Christensen, rigtig glade for at kunne hjælpe Odder Kommune med at blive grønnere.

- Vi har hele vejen igennem haft en rigtig god dialog med Odder Kommune, som virker rigtig interesseret i at få ladestandere op. Alting er gået nemt, så vi er bare rigtig glade for, at vi kan hjælpe, siger Louise Frøstrup Christensen.

Annonce

Mangler skiltning

Ladestanderne er kun kommet op for ganske nylig, så der er stadig én ting der mangler. Skiltning. Men ifølge Louise Frøstrup Christensen er det kun for en stund, at borgerne må undvære skiltning.


Det skal være tydeligt, at parkeringspladsen er forbeholdt el-biler.

Louise Frøstrup Christensen, Aura


- Det er klart mit indtryk, at det kommer så hurtigt som muligt. Det skal være tydeligt, at parkeringspladsen er forbeholdt el-biler, siger Louise Frøstrup Christensen.

En af el-bilens største fjender er nemlig benzin- og dieselbiler. Men ikke fordi at de konkurrerer om borgernes gunst og penge. En dieselbil foran en ladestander, er en el-bilejers værste mareridt.

- Jeg ved, at man i forskellige interesseorganisationer har en dialog om, hvordan man undgår, at diesel - og benzinbiler holder ved ladestanderne. Men netop derfor er skiltning også så vigtig, siger Louise Frøstrup Christensen.

I skrivende stund er der sat i alt fire ladestandere op fra Aura. Men skal man tro Aura, bliver det ikke den sidste.

- Vi oplever stor interesse fra hele landet, så jeg tror, at ladestandere er noget, der er kommet for at blive, siger Louise Frøstrup Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce