Annonce
Aarhus

Har stået tom et år: Nu kommer der liv i ikonisk bygning

Bygningen er over 100 år gammel og meget smuk. Pr-foto
E-handelsfirmaet Vertica rykker ind i Danske Banks tidligere finanscenter.

AARHUS: Efter at Danske Bank forlod den gamle, ikoniske bygning på Åboulevarden i Aarhus, har den stået tom i et års tid.

Men snart sker der noget i bankens tidligere finanscenter, der er flyttet til Jægergårdsgade i Sydhavnen.

Ejeren af huset, ejendomsudvikler Steen Mengel, har lejet ejendommen ud til den århusianske virksomhed Vertica, der laver løsninger for e-handel.

Annonce

Fra Studsgade

- Vi skaber innovative løsninger for kunder, som ligesom os har høje ambitioner og ønsker at rykke grænserne for, hvad man kan inden for e-handel, siger administrerende direktør Jeppe Hansen.

Vertica har lige nu adresse i Studsgade 29 i en gammel købmandsgård.

- Her er ikke længere plads nok. Vi har været på udkig efter noget andet og fik øje på bygningen på Åboulevarden, forklarer Jeppe Hansen.

I første omgang kan Vertica ikke bruge al pladsen, godt halvdelen, men i aftalen ligger, at virksomheden kan leje den del ud, den ikke bruger.

- Vi tog chancen og lejede os ind, selv om vi ikke kan fylde hele huset i første omgang, og har fået en fornuftig aftale. Især de seneste fem år er vi vokset stærkt og har fået to nye, store kunder om året, og de vokser også. I det hele taget er markedet og området stærkt voksende. Flere øger deres e-handel, og vi har haft fuld bemanding bortset fra begyndelsen af coronaen, men vi var tilbage på bemandingen efter to måneder, siger Jeppe Hansen.

Annonce

Også i København

Vertica har også kontor på Flæsketorvet i København og har i alt 110 medarbejdere, heraf 12 i hovedstaden.

Virksomheden har eksisteret i 20 år og huser alt fra strategiske rådgivere og strukturerede projektledere til kreative digitale designere, certificerede udviklere og erfarne integrationskonsulenter.

Bagsiden af det gamle hus. Pr-foto

Store kunder køber løsninger af det århusianske firma. Listen tæller blandt andet Coop, Molslinjen, Brødrene Dahl, Hørkram, Bolia, Pomp de Luxe, Kvadrat, Velux, Kentaur og Sanistål.

Jeppe Hansen giver et eksempel fra coronatiden.

- Hørkram leverer til restauranter, kantiner og lignende, så virksomheden har været ramt under coronaen.

- Dem har vi hjulpet med en virtuel messe, siger han.

Annonce

Mange ændringer

Husets ejer Steen Mengel er tilfreds med aftalen.

- Vi har forhandlet meget seriøst siden december og har fundet en god løsning. Der skal laves mange ændringer i det gamle hus, og det går vi i gang med, så Vertica kan flytte ind omkring 1. oktober, siger Steen Mengel, der købte ejendommen i november 2015.

Som huset så ud indvendig engang. Pr-foto
Åboulevarden 69, Aarhus. Her rykker Vertica ind 1. oktober. Pr-foto

Husets historie

Huset Åboulevarden 69 er et af Aarhus’ smukkeste og mest markante.
Det er opført i 1910-12 og er bevaringsværdigt i klasse 2 i Aarhus Kommunes register.

Tidligere husede bygningen Danske Banks finanscenter og regionale hovedkvarter – og bygningen har altid været helliget finansverdenen – først for Ny Jydske Kjøbstad-Creditforening, som siden blev en del af Realkredit Danmark, der senere blev købt af Danske Bank.

Stilmæssigt virker huset som en blanding af hollandsk barok og dansk klassicisme i stil med Erichsens palæ på Kgs. Nytorv i København, opført af klassicismens borgerlige foregangsmand i Danmark, C. F. Hartmann. I gavlfagene er der over de små vinduer indsat granitplader med navne på jyske købstæder.

Oprindelig opført for Ny Jydske Kjøbstad-Creditforening. 4.284 kvm. Arkitekter: Eggert Achen og Thorkel Møller. Ejer: Steen Mengel

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce