Annonce
Erhverv

Har stået tomme i fire måneder: Nye boliger i Aarhus' svar på Vollsmose mangler lejere

De første nye boliger opført af private investorer stod klar til indflytning 1. juli. Indtil videre er 55 ud af 114 lejligheder udlejet. Foto: Taurus Ejendomsadministration
Odense vil ændre Vollsmose fra en ghetto til attraktiv bydel. Aarhus forsøger det samme med Gellerupparken og er længere fremme i processen. Udlejningen af de første nybyggede private boliger går dog "langsommere, end vi havde regnet med", lyder det fra udlejningsdirektør.

De er spritnye og moderne, og de er langt billigere end andre boliger i samme stil, der findes i Aarhus.

Alligevel går det ikke just som smurt i olie med at udleje de 114 første nyopførte private boliger i ghettoområdet Gellerup lidt vest for Aarhus, der har stået klar til indflytning siden 1. juli, som Core Property Management står bag.

Thomas Windtberg, partner og adm. direktør i Taurus Ejendomsadministration, der varetager opgaven med udlejningen, fortæller, at på nuværende tidspunkt, altså et fire måneder efter, boligerne blev meldt klar til indflytning, er 55 svarende til under halvdelen udlejet.

- Vi må være ærlige og sige, at det er gået langsommere, end vi havde regnet med, siger han og tilføjer:

- Efter, hvad jeg havde regnet med, er vi et par måneder bagud.

Annonce
Vollsmose står foran en stor omdannelse. I den forgangne uge blev det første spadestik til en ny gennemgående bygade taget af rådmand Jane Jegind (V) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og indenfor en årrække skal op mod 1000 almene boliger i bydelen omdannes til ejerlejligheder eller rives ned. Efter samme opskrift som man har gjort i Aarhus. Foto: Nils Svalebøg

Flere boliger på vej

Thomas Windtberg uddyber, at tallene dækker over, at det alt efter boligernes størrelse har varieret meget, hvor lette eller svære de har været at udleje.

For mens der fortsat står meget ledigt, så har de mindre boliger faktisk været ret nemme at finde lejere til.

Det er de større lejligheder, der er flest af, som ikke er så efterspurgt. Ifølge Windtberg går det heller ikke fantastisk med at udleje store boliger i resten af byen for tiden, men prisen på Gellerup-lejlighederne ligger 2000-3000 kroner under, hvad man ellers skal betale i Aarhus.

- Prisen er fra 8900 kroner per måned og opefter for en fireværelses. Det er en god pris – i Aarhus i hvert fald, siger udlejningsdirektøren, der kan konstatere, at antallet af ledige boliger lige om lidt står til at øges yderligere.

For yderligere 108 lejligheder - fase to i det første private boligbyggeri i processen, der skal omdanne Gellerup fra en ghetto til noget helt nyt - står klar til indflytning 1. december.

- Igen er billedet det samme. De 25 procent mindre boliger har vi faktisk venteliste på. De fireværelses kan man bare få, hvis man har lyst. Dem har vi desværre ikke nogen venteliste til.

Kollegieværelser revet væk

Thomas Windtberg mener, at en del af forklaringen på de mange tomme lejligheder ligger i, at der for tiden ikke er den samme boligmangel i Aarhus som for blot få år siden.

- For to år siden havde det været en anden historie. For så havde der været større mangel på boliger, end der lige nu er i Aarhus. Det er det tidligste tidspunkt på året i mange, mange år, at kollegiekontoret har kunnet melde, at alle har fået en kollegiebolig. Så de unge har ikke været nødt til at sove på campingpladser og på godsbanen i containere og så videre. Det har betydet, at der har været færre, som har haft behov for en delelejlighed, siger han.

Mens udlejningen af de første private udlejningsboliger er kommet langsomt i gang, går det bedre med 350 kollegieboliger, Brabrand Boligforening har bygget. De første 159 boliger stod klar til studiestart 1. september.

– De blev revet væk. De var udlejet 10 dage efter, vi startede udlejningen, siger Keld Laursen, der er adm. direktør i Brabrand Boligforening.

Han medgiver, at den private udlejning ikke går nær så godt, men tror stadig på, at planen om at omdanne Gellerup fra en ghetto til en attraktiv bydel vil lykkes. Ikke mindst fordi der investeres massivt i området med nye skoler, daginstitutioner og sports- og kulturfaciliteter.

- Vi er kun lige i det allerførste af den udvikling, vi kommer til at se. Så ja, det kommer til at lykkes, siger Keld Laursen.

1. december står yderligere 108 boliger klar til indflytning. Foto: Taurus Ejendomsadministration.

Odense-borgmester ikke nervøs

De første erfaringer fra Aarhus gør heller ikke Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) nervøs omkring den opgave, Odense står foran i forhold til at tiltrække investorer til Vollsmose.

- Nej, egentlig ikke. Lejeboligmarkedet i Aarhus i år 2019 kan være svært at sammenligne med lejebolig-markedet i Odense om tre-fire år, siger han.

Peter Rahbæk Juel oplyser, at Odense Kommune allerede er i kontakt med mulige investorer.

- Vi er en situation lige nu, hvor vi allerede sidder og handler med nogle helt konkrete omkring at få lavet et længerevarende partnerskab, siger borgmesteren.

Han ønsker ikke at gå konkret ind i, hvordan det kan være, at Core Property Management oplyser, at investoren, der ellers allerede har vist appetit på at investere i Gellerup, ikke er blevet kontaktet vedrørende Vollsmose.

- Sagen er, at vi lige nu sidder i nogle konkrete forhandlinger, så jeg vil ikke kommentere på, hvem vi har haft fat i eller ikke fat i, siger Peter Rahbæk Juel.

Rettet: Ved en fejl fremgik det tidligere af denne artikel, at boligerne har stået tomme i et halvt år, siden de blev sat på markedet 1. juli. Det korrekte er selvfølgelig fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce