Annonce
Aarhus

Har valgkampen ændret dit kryds? Se om læserpanelet har rykket sig

AARHUS: Vi har spurgt læserpanelet, om de i løbet af valgkampen har ændret holdning og er blevet overbevist om at sætte deres kryds et andet sted, end da vi først spurgte dem ved valgets udskrivelse.

Læs deres svar herunder.

Annonce

Carsten Meinhardt

Foto: Jens Thaysen

Nej. Jeg var fra starten fuldstændigt overbevist om, at klimaet skulle have højeste prioritet ved dette valg. Det har det haft i valgkampen, og jeg føler mig derfor nu klædt på til at sætte mit kryds ved Enhedslisten, uden at ryste på hånden. Men nej, jeg har ikke ændret mening, tværtimod er jeg blevet bestyrket i mine holdninger, såvel til klimapolitikken, som til de mennesker som ønsker at skabe et samfund, baseret på fremmedfrygt og had.

Hanne Sixhøj

Foto: Flemming Krogh

Nej, jeg har ikke ændret mening om, hvor jeg vil sætte mit kryds. Jeg vil stadig stemme på SF, selv om jeg er meget skuffet over den måde, hvorpå Karsten Hønge og partiledelsen har håndteret det, at han - selv om han åbenbart ikke ønskede det - stillede op og blev valgt til Europaparlamentet. Det er en helt utilstedelig opførsel.

Niels Busk Sørensen

Foto: Kim Haugaard

Ja. Da vi blev introduceret her i vælgerpanelet første gang, skrev jeg, at jeg sidste gang stemte på Dansk Folkeparti, men nu havde kigget lidt på Nye Borgerlige. Imidlertid er der, i sidste øjeblik, kommet et nyt parti til, nemlig Stram Kurs.

I skrivende stund, lørdag 1. juni, hælder jeg mest til Stram Kurs. Og hvorfor så det? Jo, Rasmus Paludan har jo ret i en stor del af det, han siger. Jeg synes ikke, vi har ikke brug for en religion som islam i Danmark. Det er nu engang sådan, at vil man bo i Danmark, så er det på danske præmisser. Så selvfølgelig skal al støtte til moskeer, friskoler og andre organisationer sløjfes. Hvad de går og laver indenfor hjemmets fire vægge, er mig totalt ligegyldigt, men i det offentlige rum skal de opføre sig ordentligt.

Lena Andersen

Foto: Kim Haugaard

Nej, jeg har ikke ændret mening - jeg vil stadigvæk sætte mit kryds ved det parti, jeg hidtil har gjort. Dette er fordi, at jeg i store træk er enig i, de synspunkter som kandidaterne fra Venstre står for og kæmper for at gennemføre.

Anne Sofie Vejrum

Foto: Axel Schütt

Eftersom flere partier er kommet med seriøse og konkrete bud på, hvordan vi i Danmark – og ikke mindst internationalt – skal løse klimakrisen, har jeg under valgkampen vaklet mellem forskellige partier. Dog er jeg helt sikker på, at min stemme ikke går til et af de partier, som kun for stemmernes skyld har taget det grønne slips på. Derimod vil jeg sætte mit kryds ved et parti, som også langt forud for valgkampen har taget klimaudfordringerne alvorligt.

Marianne Larsen

Foto: Flemming Krogh

Nej. Jeg synes, SF har en human tankegang til samfundets mennesker og deres liv, som jeg kan identificere mig med. De er aktive i debatten og gode til at stille spørgsmål til besvarelse hos de ansvarlige ministre - eller i de indkaldte samrådsmøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce