Annonce
Aarhus

Harm restauratør: Nyt Mindebro Torv bliver skæmmet af affaldscontainere

<p>Fulvio Capuzzi har drevet Restaurant Italia i 31 år ved Mindebro Torv. Som regel med et smil, men det er stivnet, fordi kommunen vil placere affaldscontainere på torvet, nu det skal forskønnes. Fotoravn</p>

Restauratør Fulvio Capuzzi, der har drevet Italia i 31 år, skulle egentlig være glad for, at bilerne på Mindebro Torv skiftes ud med et torv. Men affaldscontainere vil skæmme torvet, siger han.

Restauratør Fulvio Capuzzi forstår sig udmærket på danskerne. Han har nemlig med succes drevet Restaurant Italia ved Mindebro Torv i 31 år.
Det er denne affaldsø i Mindegade, der skal flyttes 50 meter hen på det nye torv, så cyklister kan komme nemmere gennem gaden. Fotoravn
Men helt og fuldstændigt kommer Fulvio Capuzzi aldrig til at forstå danskerne. Hans undren handler lige nu om, at torvet uden for hans hjørneejendom bliver gravet op, så P-pladserne kan forvandles til et grønt torv, der forbinder havn og by. Alligevel skal torvet beklædes med affaldscontainere.
Det er lige her inde på Mindebro Torv foran Highlander Bar, at affaldscontainere skal stilles op midt i det nye, grønne og forskønnede torv. Fotoravn
Fulvio Capuzzi forstår ganske enkelt ikke, at de underjordiske affaldscontainere, der stikker op over jorden - og i dag er hengemt placeret i Mindegade - skal flyttes 50 meter hen til Mindebro Torv, så de kommer til at stå på selve det nyrenoverede torv, når det står færdigt omkring årsskiftet.
Annonce
Fulvio Capuzzi har drevet Restaurant Italia i 31 år ved Mindebro Torv. Som regel med et smil, men det er stivnet, fordi kommunen vil placere affaldscontainere på torvet, nu det skal forskønnes. Fotoravn
»Jeg fatter det ikke. Kommunen vil forskønne byen med et torv - og så planter man affaldscontainere midt i det hele, som folk skal kigge på. Jeg synes ikke, de kan være det bekendt. Affaldscontainerne kommer til at stå nærmest lige foran døren til Highlanders Bar i Mindrebrogade, og vi ved fra andre af disse containere, at de bliver omgivet af papkasser, affald, gamle møbler, flasker og alt muligt andet,« siger Fulvio Capuzzi.
Restauratøren ejer hjørneejendommen, der vender ud til Mindegade og Mindebrogade - og altså Mindebro Torv.

Mere plads til cyklerne

Visionerne med Mindebro Torv blev ellers i den forløbne uge lanceret som store med blandt andet plads til salsadans og kulturarrangementer som oplæsning af digte på lune sommeraftener. Hos kommunen forklarer ingeniør Lise Guldager Hoppe fra Center for Byens Anvendelse, at affaldsbeholderne er et nødvendigt men praktisk element og en vigtig del af byens logistik.
»At affaldsbeholderne skal placeres på torvet bunder i, at de skal væk fra kørebanen i Mindegade, hvor de optager for meget plads og skaber farlige situationer for cyklisterne, der bliver klemt, når de møder en modkørende bil. Vi vil gerne hæve serviceniveauet for cyklisterne i Mindegade, så forbindelsen til den såkaldte cykelring i byen styrkes. Der kører ifølge en tælling, mere end 3000 cyklister gennem Mindegade dagligt. På Europaplads cykler der anslået 1500-1700 århusianere hver dag. Håbet er, at vi kan trække en del af denne cykeltrafik over til Mindegade,« siger Lise Guldager Hoppe.
Hun siger, at den eneste mulighed for at gøre Mindegade mere venlig for cyklisterne er at trække affaldscontainerne ind bag kantstenen - og ind på selve torvet.
Annonce

Restauratør tvivler på dialog

Lise Guldager Hoppe siger, at kommunen i øjeblikket er i dialog med Restaurant Italia og Fulvio Capuzzi.
»Vi diskuterer deres bekymringer, og vores arkitekt arbejder i den forbindelse på en løsning, der skærmer endnu mere for et indkig til affaldsbeholderne,« siger Lise Guldager Hoppe.
Restauratøren har sat to store parasoller op ud til Åen foran Restaurant Italia for at hygge om gæsterne. Han synes fortsat ikke, han er blevet klog på danskerne, og i dette tilfælde Aarhus Kommune. Fulvio Capuzzi fortstår heller ikke, at kommunen vil plante et stort træ lige foran hans restaurant.
»Folk, der kommer gående langs Åen, vil ikke kunne se vores restaurant-facade på grund af træet, så det er heller ikke sjovt. Jeg har diskuteret det i to timer med to af kommunens i øvrigt søde ingeniører. Men de forstår ikke eller vil ikke høre mine argumenter, så jeg føler, det er spild af tid, for det kan vel ikke være så vanskeligt at indse, at det ikke giver mening at placere affaldscontainere på et torv, som skal være en oplevelse for folk,« siger han.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce