Annonce
Østjylland

Harmonikasammenstød gav kiggekø og nyt harmonikasammenstød i modsatte spor

Arkivfoto: Michael Bager

Randers: Østjyllands Politi fik tirsdag morgen to anmeldelser om færdselsuheld med blot omkring tyve minutters mellemrum på Nordjyske Motorvej mellem afkørsel 43 Sdr. Borup og 44 Hadsten.

Ifølge Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, er der i begge tilfælde tale om harmonikasammenstød.

- Klokken 7.14 får vi en anmeldelse om et mindre harmonikasammenstød med tre implicerede parter, hvor en 52-årig mand kører op bag i en anden bil, som så bliver skubbet op i bagenden på en tredje bil, siger Jakob Christiansen om det første uheld, hvor den 52-årige mand er sigtet for ikke at holde tilstrækkeligt med afstand, og hvor den person, der sad i den anden bil, lettere tilskadekommen blev kørt på skadestuen.

Og omkring 20 minutter senere sker der nærmest en spejling af harmonikasammenstødet i det modsatte spor lige ved siden af det første uheldssted.

- Der opstår en kiggekø, og uheldet sker simpelthen ved, at folk kigger over i den modsatte retning på det andet uheld, og så sker der præcis det samme; altså et nyt harmonikasammenstød med tre involverede, hvor der er en person, som kører op bag i en anden bil, der så ryger op i en tredje, siger Jakob Christiansen.

I uheld nummer to er en 49-årig mand sigtet for ikke at holde nok afstand til de forankørende.

- Så vi vil endnu en gang komme med en opfordring til, at, man kører bil, når man kører bil, og at man holder øjnene på vejen i stedet for at kigge andre steder hen, understreger Jakob Christiansen.

Der blev relativt hurtigt ryddet op, men de to uheld gav en del kø i morgentrafikken, mens der blev arbejdet på, at motorvejen igen blev gjort farbar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce