Annonce
Aarhus

Hasarderet kørsel og slagsmål på Aarhus Ø: Nu strammer politiet grebet

Det er blandt andet hasarderet kørsel her - på Bernhard Jensens Boulevard - der er kimen til en del af balladen. Foto: Kim Haugaard

Den seneste uge har der været slagsmål, tilråb og hasarderet kørsel på Aarhus Ø. Nu øger politiet tilstedeværelsen i området, indtil der igen er ro på.

AARHUS: Tirsdag aften var Bernhard Jensens Boulevard centrum for et masseslagsmål mellem to grupper mænd, der gik løs på hinanden med køller og bat. Det var den seneste i en række episoder i området, hvor grupperne har kørt for stærkt på vejene og i øvrigt skabt utryghed. Derfor øger politi nu sin tilstedeværelse i området på flere måder, siger Jesper Bøjgaard Madsen, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi.

- Der har været flere anmeldelser om utrygsskabende adfærd som tilråb til forbipasserende, optræk til slagsmål og derudover kører en del unge mænd hasarderet i området, siger han.

Særligt det seneste døgn har politiet fået mange henvendelser fra borgere, der føler sig utrygge, men Jesper Bøjgaard Madsen og hans kolleger har kunnet følge udviklingen over den seneste uges tid, fortæller Jesper Bøjgaard Madsen.

- Det er kommet sammen med det gode vejr. Vejret har, måske ikke overraskende, gjort at folk samles dernede og så er det her fulgt med, siger han.

Det er dog langt fra nye kunder i politiets butik, der er tale om, og nu er Østjyllands Politi ved at finde ud af, hvem de er, dem der i solskinsdagene er på besøg på Aarhus Ø.

- Det er nogen, vi kender i forvejen. Når vi møder nogen dernede, så snakker vi selvfølgelig med dem og nu er vi ved at finde ud af, hvilke grupperinger vi har med at gøre dernede, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Farten skal ned

Også fra politisk hold er der opbakning til borgerne på Aarhus Ø. Østjyllands Politi er nemlig indgået i et samarbejde med kommunen om at lave nogle midlertidige tiltag, der skal sænke hastigheden i området.

- Borgerne skal selvfølgelig kunne gå i fred på Aarhus Ø uden at være utrygge, fordi nogle i kådhed kører alt for stærkt. Fra Aarhus Kommunes side vil vi samarbejde tæt med politiet, så vi kan øge trygheden for dem, som færdes i området, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

Og farten er en væsentlig del af politiets arbejde på Aarhus Ø, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

- Hvis vi skal have lagt en dæmper på uroen, så skal vi have sat farten ned. Vi arbejder lige nu på at få lavet nogle løsninger, der kan virke fartdæmpende, siger han.

Præcist hvordan de løsninger kommer til at se ud, vides endnu ikke, men der bliver sandsynligvis tale om nogle bump eller lignende. Og de løsninger bliver ved med at være der, til der igen er fred og ro på Aarhus Ø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce