Annonce
Aarhus

Hasarderet kørsel og slagsmål på Aarhus Ø: Nu strammer politiet grebet

Det er blandt andet hasarderet kørsel her - på Bernhard Jensens Boulevard - der er kimen til en del af balladen. Foto: Kim Haugaard

Den seneste uge har der været slagsmål, tilråb og hasarderet kørsel på Aarhus Ø. Nu øger politiet tilstedeværelsen i området, indtil der igen er ro på.

AARHUS: Tirsdag aften var Bernhard Jensens Boulevard centrum for et masseslagsmål mellem to grupper mænd, der gik løs på hinanden med køller og bat. Det var den seneste i en række episoder i området, hvor grupperne har kørt for stærkt på vejene og i øvrigt skabt utryghed. Derfor øger politi nu sin tilstedeværelse i området på flere måder, siger Jesper Bøjgaard Madsen, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi.

- Der har været flere anmeldelser om utrygsskabende adfærd som tilråb til forbipasserende, optræk til slagsmål og derudover kører en del unge mænd hasarderet i området, siger han.

Særligt det seneste døgn har politiet fået mange henvendelser fra borgere, der føler sig utrygge, men Jesper Bøjgaard Madsen og hans kolleger har kunnet følge udviklingen over den seneste uges tid, fortæller Jesper Bøjgaard Madsen.

- Det er kommet sammen med det gode vejr. Vejret har, måske ikke overraskende, gjort at folk samles dernede og så er det her fulgt med, siger han.

Det er dog langt fra nye kunder i politiets butik, der er tale om, og nu er Østjyllands Politi ved at finde ud af, hvem de er, dem der i solskinsdagene er på besøg på Aarhus Ø.

- Det er nogen, vi kender i forvejen. Når vi møder nogen dernede, så snakker vi selvfølgelig med dem og nu er vi ved at finde ud af, hvilke grupperinger vi har med at gøre dernede, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Annonce

Farten skal ned

Også fra politisk hold er der opbakning til borgerne på Aarhus Ø. Østjyllands Politi er nemlig indgået i et samarbejde med kommunen om at lave nogle midlertidige tiltag, der skal sænke hastigheden i området.

- Borgerne skal selvfølgelig kunne gå i fred på Aarhus Ø uden at være utrygge, fordi nogle i kådhed kører alt for stærkt. Fra Aarhus Kommunes side vil vi samarbejde tæt med politiet, så vi kan øge trygheden for dem, som færdes i området, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

Og farten er en væsentlig del af politiets arbejde på Aarhus Ø, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

- Hvis vi skal have lagt en dæmper på uroen, så skal vi have sat farten ned. Vi arbejder lige nu på at få lavet nogle løsninger, der kan virke fartdæmpende, siger han.

Præcist hvordan de løsninger kommer til at se ud, vides endnu ikke, men der bliver sandsynligvis tale om nogle bump eller lignende. Og de løsninger bliver ved med at være der, til der igen er fred og ro på Aarhus Ø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce