Annonce
Aarhus

Hash-marked er angiveligt årsag til bandekonflikt

De to bande-grupperinger, der begge består af en blanding af både etniske danskere og nydanskere, tager stadig grovere midler i brug i kampen om at styre hash-markedet i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Bandekonflikten mellem grupperinger i Rundhøj og Rosenhøj er eskaleret siden september 2016, og onsdag aften i sidste uge blev der endnu engang skudt på åben gade, da en 30-årig mand blev ramt i ryggen, mens han flygtede på Kildeagervej i Hasselager syd for Aarhus.

Østjyllands Politi betegner episoden som et internt opgør, men vil ellers ikke kommentere hændelsen af hensyn til efterforskningen, men ifølge avisens kilder er der en sammenhæng med den verserende konflikt i områderne, der ligger knap 10 kilometer fra Hasselager.

Konflikten mellem de to grupperinger har ulmet i godt et år, men eskalerede for alvor, da de to grupper stødte ind i hinanden i midtbyen i sommeren 2016, og en ung mand blev stukket ned og var i livsfare i timerne efter knivoverfaldet.

Det startede en spiral af hævnaktioner, og kulminerede med et knivdrab på Ryhavevej i januar 2017.

Annonce

Dumpede priserne

Det er angiveligt kampen om hash-markedet, der er konfliktens rod.

Kilder fortæller til Århus Stiftstidende, at en af grupperne modtog et større parti hash og efterfølgende valgte at dumpe priserne, hvilket pressede markedet i området.

Det blev ikke vel modtaget i bande-miljøet.

Problemerne startede derfor som en konflikt mellem få personer, der senere udviklede sig til en konflikt mellem områder i takt med at hævnaktionerne tog fart hen over efteråret.

Det har givet en anspændt og paranoid stemning i områderne, hvor stiksikre veste er blevet en del af den daglige beklædning, og der er blevet oprustet på våben.

Ifølge avisens oplysninger har en af hovedpersonerne i konflikten derfor også besluttet at forlade Aarhus for en tid for at gemme sig i sikkerhed.

Men det har så fået den konsekvens, at den modsatte gruppering jagter alle hans venner, eftersom han selv er stukket af.

Annonce

Hvem er de?

Konflikten startede som sagt med at være en konflikt mellem få personer, men er så løbende blevet til et område-problem, fordi venner til de involverede er kommet til og tager del i optrapningen.

Derfor er det også svært at give et tydeligt billede af, hvor mange der er involveret, da det ikke er som en bande med faste medlemmer, og de bærer ikke rygmærker. Men det skulle angiveligt være omkring 50 personer.

Grupperingerne er "multi-etniske" med danske, somaliske og arabiske mænd og bunder ikke i, hvilket land, man oprindeligt kommer fra, men hvilken bydel man bor i.

Det er unge mænd med forskellig etnicitet, der er vokset op sammen og derfor loyalt står sammen, hvis en af vennerne er under beskydning.

Århus Stiftstidende har i forbindelse med denne artikel stillet Østjyllands Politi følgende to spørgsmål:

- Kan I bekræfte, at konflikten bunder i hash-markedet?

- Er det også jeres opfattelse, at grupperinger er multi-etniske og handler mere om boligområde vs hvor man oprindeligt er fra?

Men Østjyllands Politi er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce