Annonce
Østjylland

Hashpåvirket knallertkører ramte ind i politibil: Så væltede sigtelserne ned over ham

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 20-årig mand havde mildest talt ikke heldet med sig, da han natten til mandag forsøgte at køre fra en patruljebil på sin knallert.

Randers: En patrulje fik øje på den 20-årige mand, da han mandag klokken 01.41 kørte rundt på Nyvangsvej i det nordlige Randers uden hjelm og lys på en knallert, som i øvrigt kørte alt for stærkt.

Betjentene satte de blå blink til og kørte op på siden af knallerten, hvorefter den ene betjent rullede vinduet ned og råbte til knallertkøreren, at han skulle standse.

Men knallertkøreren havde tilsyneladende ingen intentioner om at standse sit køretøj. Han fortsatte i stedet ufortrødent sin kørsel med politibilen ved sin side.

Annonce

Besvær med balancen

Den 20-årige mand valgte efter en del flere anråb fra betjentenes side til sidst at bremse sit køretøj op. Men i takt med, at farten blev sænket, kunne han ikke rigtig holde balancen.

Derfor ramte han først ind i kantstenen og dernæst ind i patruljebilens sidespejl, inden han til sidst styrtede.

Betjentene steg herefter ud og fik anholdt den 20-årige.

Det viste sig, at han var påvirket af hash og frakendt kørekortet, hvorfor han slet ikke måtte køre på knallerten, der hverken var indregistreret eller forsikret og derudover var ulovligt tunet. Da manden tilmed havde en klump hash i lommen, endte han derfor med i alt ni forskellige sigtelser på nakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce