Annonce
Debat

Hasle skal genopfindes: Men det er direkte respektløst overfor husejerne

"Når man kører fra Ringvejen ind mod Aarhus, bliver man mødt af et grønt og frodigt villakvarter fra Ringvejen til Ringgaden; men det kan snart være fortid, hvis politikerne får deres vilje med helhedsplanen for Hasle", skriver Bente Bergmann. Privatfoto: Bente Bergmann

DEBAT: Nu er der godt gang i fortætning uden for midtbyen i Aarhus; men gad vide, hvornår den her fortætningsiver rykker endnu længere ud? Er der ikke penge nok i at bygge etageboliger uden for forstæderne? Er det der, hunden ligger begravet?

Senest har vi været vidne til, at et helt villakvarter på 18.000 kvadratmeter med bl.a. fem bevaringsværdige huse er jævnet med jorden ved Randersvej for at give plads til bl.a. etageblokke. Samme skæbne kommer også til at ramme indfaldsvejene Skanderborgvej og Viborgvej.

En helhedsplan på 100 sider for Hasle centrum, "Strategisk helhedsplan for byudvikling langs Viborgvej", er p.t. under høring. Ifølge rådmand Bünyamin Simsek betyder det, at bydelen Hasle skal genopfindes ...?

Annonce


Det er så moderne i disse tider at bruge udtrykket "det skal give noget tilbage til byen". Jeg savner svar på, hvad tætliggende boligblokke på fire-seks etager langs Viborgvej tænkes at ville give tilbage til byen?


På den ene side skal Hasle C "også fremover være genkendelig som en bydel med villaer i fine gamle haver" - det gælder så blot ikke langs Viborgvej, må man forstå. Her er det planen at erstatte de gamle villaer fra den første tredjedel af 1900-tallet med etageblokke i fire-seks etager.

Når man kører fra Ringvejen ind mod Aarhus, bliver man mødt af et grønt og frodigt villakvarter fra Ringvejen til Ringgaden; men det kan snart være fortid, hvis politikerne får deres vilje med helhedsplanen for Hasle.

Ifølge planen er der "kun få bevaringsværdige villaer langs strækningen mellem Ringgaden og Ringvejen set ud fra en SAVE-vurdering". Det er direkte respektløst overfor ejere, som har brugt hundredtusindvis af kroner på at renovere og vedligeholde de gamle villaer. Bygninger med bevaringsværdi 1-4 er optaget i kommuneplanen som bevaringsværdige. Alene på strækningen mellem Hasle Torv og Frydenlund er der seks sådanne ejendomme direkte mod Viborgvej og endnu flere bagved.

Det er så moderne i disse tider at bruge udtrykket "det skal give noget tilbage til byen". Jeg savner svar på, hvad tætliggende boligblokke på fire-seks etager langs Viborgvej tænkes at ville give tilbage til byen?

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henrik Lind startede et globalt energieventyr i Smilets By: Nu omsætter flere virksomheder for milliarder

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen svarede nej tre gange i træk, da han blev spurgt om han var tilfreds med sit AGF-hold

Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Aarhus

Sorte belægninger, spindelvæv og gamle produktrester: Fastfood-gigant igen politianmeldt

Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Debat

Radikale har en klar plan: Afskaf iværksætterskatten - og styrk dansk økonomi

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Annonce