Annonce
Debat

Hasle skal genopfindes: Men det er direkte respektløst overfor husejerne

"Når man kører fra Ringvejen ind mod Aarhus, bliver man mødt af et grønt og frodigt villakvarter fra Ringvejen til Ringgaden; men det kan snart være fortid, hvis politikerne får deres vilje med helhedsplanen for Hasle", skriver Bente Bergmann. Privatfoto: Bente Bergmann

DEBAT: Nu er der godt gang i fortætning uden for midtbyen i Aarhus; men gad vide, hvornår den her fortætningsiver rykker endnu længere ud? Er der ikke penge nok i at bygge etageboliger uden for forstæderne? Er det der, hunden ligger begravet?

Senest har vi været vidne til, at et helt villakvarter på 18.000 kvadratmeter med bl.a. fem bevaringsværdige huse er jævnet med jorden ved Randersvej for at give plads til bl.a. etageblokke. Samme skæbne kommer også til at ramme indfaldsvejene Skanderborgvej og Viborgvej.

En helhedsplan på 100 sider for Hasle centrum, "Strategisk helhedsplan for byudvikling langs Viborgvej", er p.t. under høring. Ifølge rådmand Bünyamin Simsek betyder det, at bydelen Hasle skal genopfindes ...?

Annonce


Det er så moderne i disse tider at bruge udtrykket "det skal give noget tilbage til byen". Jeg savner svar på, hvad tætliggende boligblokke på fire-seks etager langs Viborgvej tænkes at ville give tilbage til byen?


På den ene side skal Hasle C "også fremover være genkendelig som en bydel med villaer i fine gamle haver" - det gælder så blot ikke langs Viborgvej, må man forstå. Her er det planen at erstatte de gamle villaer fra den første tredjedel af 1900-tallet med etageblokke i fire-seks etager.

Når man kører fra Ringvejen ind mod Aarhus, bliver man mødt af et grønt og frodigt villakvarter fra Ringvejen til Ringgaden; men det kan snart være fortid, hvis politikerne får deres vilje med helhedsplanen for Hasle.

Ifølge planen er der "kun få bevaringsværdige villaer langs strækningen mellem Ringgaden og Ringvejen set ud fra en SAVE-vurdering". Det er direkte respektløst overfor ejere, som har brugt hundredtusindvis af kroner på at renovere og vedligeholde de gamle villaer. Bygninger med bevaringsværdi 1-4 er optaget i kommuneplanen som bevaringsværdige. Alene på strækningen mellem Hasle Torv og Frydenlund er der seks sådanne ejendomme direkte mod Viborgvej og endnu flere bagved.

Det er så moderne i disse tider at bruge udtrykket "det skal give noget tilbage til byen". Jeg savner svar på, hvad tætliggende boligblokke på fire-seks etager langs Viborgvej tænkes at ville give tilbage til byen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce