Annonce
Aarhus

Hasle Torv udsat for massivt hærværk: »Han gik amok med et baseballbat«

<p>Momo Najdi skal have sat et gitter op, men det er ikke med hans gode vilje. »Kan det virkelig være rigtigt, at butikkerne i Aarhus er nødt til at barrikadere sig bag et gitter? « siger han. Foto: Jens Thaysen</p>

Sandwichbaren Cafe Skytten på Hasle Torv er blevet udsat for hærværk. Det er anden gang på fem måneder.

Han kigger opgivende ud gennem de smadrede ruder. Momo Najdi ejer Cafe Skytten sammen med sin hustru. Mandag morgen klokken syv vågnede de op til dårlige nyheder. Deres forretning var igen blevet vandaliseret.

Annonce

»På min egen overvågning kunne jeg se, at der kom to kørende på en scooter. Den ene hopper af, og så går han bare amok med et baseballbat og smadrer ruderne,« siger den 26-årige ejer.

Parret har haft sandwichbaren i to år, og det er ikke første gang, at vinduerne bliver smadret af ukendte gerningsmænd. For fem måneder siden skete nøjagtig det samme, og det havde konsekvenser.

»Jeg mistede kunder på det - jeg kunne virkelig mærke det økonomisk,« siger Momo Najdi.

Han forstår ikke, hvorfor hans forretning skal ødelægges.

»Alle dem fra Bispehaven kommer her og spiser. Jeg har ikke haft konflikter med nogen, jeg har ikke været oppe at skændes med nogen - jeg bor ikke engang her i området,« siger han.

(I artiklen nedenfor, kan du læse om de andre restauranter, der i øjeblikket er ramt at hærværksbølgen i Hasle)

Han er bekymret for sine kunder og ansatte.

»Der kommer altså skoleelever og spiser her. Jeg vil gerne kunne garantere mine kunders og mine medarbejderes sikkerhed. De skal føle sig trygge her,« siger Momo Najdi.

Han er også bekymret for, hvad det gentagne hærværk kommer til at betyde for hele området.

»Det koster 30.000 kroner at få skiftet ruderne, og nu er det anden gang, det sker. Jeg er bange for, at forsikringen snart siger stop. Hvis det fortsætter, er der jo ingen, der vil forsikre os herude,« siger han.

Han er meget påvirket af episoden.

»Jeg er ked af det og skuffet. Jeg har svært ved at sove, og jeg står op flere gange om natten for at tjekke overvågningen,« siger Momo Najdi.

Han har overvejet at sælge caféen, men det har han ikke lyst til - den betyder meget for ham og hans hustru.

»Min kone og jeg har kæmpet hårdt for vores restaurant, og vi vil bare gerne have lov til at drive den i fred,« siger han.

Han har et opråb til politiet og til kommunen.

»Politiet burde patruljere mere herude, og kommunen skulle se at få sat nogle kameraer op, så vi kan få stoppet det hærværk. Det rammer jo ikke kun mig - men flere butikker her i området,« siger Momo Najdi.

Den opfordring er flere politikere enige i, som du kan læse i artiklen nedenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce