Annonce
forside

Hausfrau på høje hæle

interview med super-blogger Dorte Lytje, der stort set lever af det i dag.

Dorte Lytje er professionel blogger. Ud fra mottoet »Sharing is caring« er det hendes filosofi, at vi må dele vore værdier og erfaringer med hinanden.

Billedet af den blonde babe med polkaprikket sløjfe om håret, knaldrød læbestift og en polkaprikket opvaskebørste løftet til kamp - eller er det en mikrofon? - springer ud af siden, når man logger ind på divapower.dk

Nu sidder hun her i sin egen stue foran et sølver spejl og lange pink blomster i vasen. Læbestiften er afdæmpet, ansigtet har en let make-up og håret er sat op. Business-kvinde og diva på samme tid. Det ene udelukker nemlig ikke det andet for Dorte Lytje.

Den 36-årige smukke kvinde og alenemor til to er blevet et fænomen i tiden. Hun møder ind hver morgen på Facebook. Her løber fingrene over tasterne, når hun som social media manager opdaterer Facebook siderne for flere virksomheder. Hver dag skal hun fange den rette stemning. Sætte den pågældende virksomheds værdier på ord og sætte læserne i en tilstand, der sluser dem ind i butikken eller får dem til føle sig tæt på et bestemt arrangement.

Kunderne er hemmelige. Dorte er deres ghost-writer, deres virtuelle ansigt udad.

Når det er ordnet, skal hun passe sin egen blog, som sidste år smeltede sammen med den Facebook-profil, hun oprettede for blot fire år siden. I dag har hun annoncer på sin blog.

Hausfrau råd

Her fortæller hun løst og fast om livets gode værdier krydret med filosofiske betragtninger, madopskrifter og Hausfrau råd: Karry skal brændes af i fedtstoffet. Det skal paprika ikke. Eller: Kaffebønner tager en eventuel dårlig lugt i køleskabet. Den slags.

Det er også i det univers, hun skriver om søde oplevelser i sit eget liv. Sommer på græsplænen med børnene og veninderne. Med fokus på det positive i livet og personlig nydelse i det indre og det ydre. Læserne er kvinder mellem 35 og 55 år, der selv er på Facebook.

Hvorfor er alt det interessant for andre?

»Kun ved at dele vores synspunkter og erfaringer, kan vi lære noget om andre og os selv. Personlig udvikling er det, der interesserer mig mest. Forandringer i en selv spreder ringe og kan forandre noget i verden. Trangen til at være individuel er nok affødt af måden, vi er opdraget på her i Vesten. Så passer det perfekt, at der kommer sådan noget som Facebook. Vi må bare finde en måde at selektere det på. Al den viden kan være svær at navigere i. Og det en blogger kan, det er at vise sine egne værdier. Når jeg følger andre bloggere, finder jeg dem, jeg har noget tilfælles med, og som jeg kan lide. Jeg følger selv bloggere, der skriver på en god måde om italiensk og fransk mad, have eller børneopdragelse,« siger Dorte.

Hvorfor tror du, at blog-kulturen er kommet?

»Det er jo tidens individualisme. Vi vil eksponere os selv, som dem vi er. Det er en slags reality på nettet. Min egen blog skal hverken være alt for happy eller det modsatte. Den skal være autentisk, nuanceret og ægte. Min blog har udviklet sig som et netværk, også med andre bloggere. En af mine konkollegaer (konkurrent-kollega, red.) anbefalede mig for eksempel til Go´morgen Danmark, da de skulle lave noget om at blogge.«

Hausfrau

interview med super-blogger Dorte Lytje, der stort set lever af det i dag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce