Annonce
Aarhus

Havareret tog blokerer skinnerne: Ingen DSB-tog nord for Aarhus

Togbusser er klar til at tage sig af passagererne i Aarhus. Fotoravn
Natten til fredag opstod der røgudvikling i et InterCityTog på vej mod Aalborg. Toget holder fortsat på skinnerne og driller jernbanetrafikken.

AARHUS: Et havareret tog ved Hobro Station betyder, at DSB fredag morgen ikke køre tog mellem Hobro og Aarhus H.

I stedet er der indsat Togbusser på strækningen mellem Aarhus H og Hobro.

Derimod påvirker episoden ikke Arrivas tog mod Langå og Viborg, så passagerer til Hinnerup, Hadsten og Langå er ikke påvirket at uheldet.

Mellem Hobro og Aalborg kører DSB InterCitytog, mens lyntogene på strækningen er aflyste.

Togbusserne vil køre i to systemer:

  • Et der stopper Aarhus, Hadsten, Langå, Randers
  • Et der stopper Aarhus, Randers
Annonce

Skal du med Togbussen standser de disse steder i byerne:

  • Aarhus H: Banegårdspladsen, Aarhus Sporvejes holdeplads
  • Hadsten: Østergade, foran stationen
  • Langå: Bredgade foran stationen
  • Randers: Pladsen foran stationen
  • Hobro: Pladsen foran stationen

Toget der holder i Hobro, var et InterCityTog på vej mod Aalborg. Kort før klokken et natten til fredag opstod der kraftig røgudvikling i togets motor. Toget kunne selv køre ind til Hobro Station hvor Nordjyllands Beredskab var tilkaldt.

Ingen passagerer kom til skade i forbindelse med røgudviklingen.

Kort efter klokken 8 var meddelelsen fra DSB, at teknikere er i gang med at undersøge om toget selv kan trille på værksted eller om det skal trækkes hjem.

Ifølge informationschef i DSB Tony Bispeskov kan DSB igen køre tog på strækningen i løbet af et par timer.

- Prognosen lige ny lyder, at vi igen kan køre i løbet af formiddagen.

Han meddeler desuden, at passagerer, der bliver mere end 30 minutter forsinket, kan benytte DSB's Rejsetidsgaranti.

Artiklen opdateres...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Casper Elgaard får comeback bag rettet

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce