Annonce
Syddjurs

Havarikommission har undersøgt flystyrt: Pinks managers fly ramte antenne i Aarhus Lufthavn

Et privatfly med ti personer om bord brød i brand under landing i Aarhus Lufthavn 6. august 2019. Foto: ØXENHOLT FOTO / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Flyets advarselssystem var slået fra, konkluderer Havarikommissionen. Ingen kom til skade.
Annonce

TIRSTRUP: Det er uklart, hvad der præcist gik galt, da et privatfly forulykkede i Aarhus Lufthavn om aftenen 5. august. Det skriver DR Østjylland.

Flyet havde popstjernen Pinks manager blandt passagererne, og der var i alt ti personer ombord. Havarikommissionen er i dag klar med sin foreløbige rapport om ulykken, og ifølge seniorundersøger Flemming Nielsen ramte flyet en antenne cirka 400 meter før landingsbanen.

- Flyet fortsatte på hovedhjul og kurrede på næsen ind på selve asfaltbanen, hvor den til sidst kom til fuldt stop, hvor piloterne valgte at evakuere flyet øjeblikkeligt, da de konstaterede, at der opstod en brand på venstre side af flyet, siger han.

Spørgsmålet er nu, hvordan piloterne kunne tage så meget fejl i situationen. Flemming Nielsen forklarer, at piloterne i forbindelse med indflyvningen slog et advarselssystem fra, som ville have hjulpet med at advare dem om, at flyet lå for lavt. Han kan dog ikke svare på hvorfor.

- Det indgår i vores videre undersøgelser. Vi kan konstatere, at det er sket, og så må vi kigge nærmere på, hvorfor det er sket, siger han til DR Østjylland.

Havarikommissionen kommer senere med sin endelige rapport om ulykken. Alle syv passagerer og tre besætningsmedlemmer slap ud i god behold. To af besætningsmedlemmerne kom fra Tyskland og en fra Østrig. Desuden var der fire amerikanere, to australiere og en brite på flyet, der var af typen Cessna 560XL. Da ingen kom til skade under ulykken, blev koncerten med Pink i Horsens 7. august heller ikke aflyst.

Der var ifølge Flemming Nielsen tale om en alvorlig ulykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce