Annonce
Aarhus

Havarikommissionen: Ven nåede væk fra sporet i sidste øjeblik, da 25-årig blev dræbt af intercity-tog med 150 km/t

25-årig mistede i juli livet, da han blev påkørt af et tog i Brabrand, mens en ven akkurat nåede væk fra skinnerne, inden toget, der kørte med 150 km/t, kom. Havarikommissionen her ikke fundet kritisable forhold i forbindelse med dens undersøgelse. Foto: Henrik Lund
En ung mand omkom i Brabrand, da han i juli blev påkørt af et DSB intercity-tog med retning mod Aarhus. Havarikommissionen har ikke fundet kritisable forhold i forbindelse med undersøgelsen af dødsulykken.
Annonce

BRABRAND: En 25-årig mand mistede livet, da han 11. juli 2020 blev ramt af et intercity-tog. Siden dødsulykken har Havarikommissionen undersøgt omstændighederne omkring den tragiske episode.

Arbejdet er nu afsluttet for Havarikommissionens vedkommende, og der er ikke fundet nogen sikkerhedsproblemer i forbindelse med ulykken.

Havarikommissionen konkluderer i rapporten, "at yderligere undersøgelser ikke vil lede til rekommandationer af forebyggende karakter eller vil afdække forhold af væsentlig betydning for jernbanesikkerheden."

Ifølge den endelige rapport havde DSB's lokofører ingen chancer overhovedet for at undgå at ramme den 25-årig mand, da han førte intercity-toget, der omkring klokken 22.30 kørte gennem Brabrand med cirka 150 km/t i retning mod Aarhus. Umiddelbart efter at jernbanen er ført under Silkeborgvej, blev den 25-årige ramt i hovedet af højre side af togets front og omkom som følge af påkørslen.

Annonce

Endnu en person i fare

Havarikommissionens rapport fortæller endvidere, at ulykken faktisk let kunne have kostet endnu en person livet.


Lokomotivføreren mente, at han så at den anden person nåede at rømme sporet.

Havarikommissionen


Lokomotivføreren har nemlig forklaret, at han så to personer løbe i sporet.

"Han indledte straks farebremsning af toget, der få sekunder senere ramte i hvert fald den ene person. Lokomotivføreren mente, at han så at den anden person nåede at rømme sporet," hedder det i rapporten.

Århus Stiftstidende fortalte få dage efter dødsulykken, at det hele begyndte med, at en flok unge festede og hyggede sig i et grønt område ved Engdalskolen i Brabrand blot et par hundrede meter fra området, hvor Silkeborgvej krydser jernbanen på en bro. En af deltagerne forlod festen og gik ud på jernbanesporene. Det lykkedes at få personen væk fra skinnerne, men den 25-årig mand fra gruppen blev af uopklarede årsager stående ude i jernbanesporet. Da de andre i gruppen opdagede ham, forsøgte de med råb at få ham til at forlade stedet. Om de havde hørt at et tog var på vej eller bare vidste at jernbanespor er et farlig sted at færdes, vides ikke.

Den afdødes venner holdt i dagene efter den tragiske ulykke og efterlod denne farverige blanding af dåser, flasker, lys og mindeord på den lille grønne plet ved siden af sporene. Foto: Henrik Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce