Annonce
Århus Håndbold

Havde et plankeværk i målet: Århus Håndbold spillede brandkamp mod KIF Kolding

Intet kom forbi målmand Christoffer Bonde, der pilede halvdelen af alle skud imod ham. Foto: Bo Amstrup
Christoffer Bonde var en menneskelig mur i målet, da Århus Håndbold tog en meget vigtig sejr over KIF Kolding.
Annonce

HÅNDBOLD: Elitesport handler om at slå til, når det virkelig gælder. Sådan lyder det ofte fra sportskloge mennesker.

Århus Håndbold kendte i hvert fald deres besøgelsestid mandag aften, da de slog slutspilskonkurrenterne KIF Kolding 33-24 på hjemmebane.

Og det var egentlig ikke fordi, KIF Kolding ikke havde læst på lektien hjemmefra. Århus Håndbold har haft rigtig svært ved at håndtere syv-mod-seks angreb denne sæson, så da KIF Kolding hev målmanden ud i angrebene fra det 12. minut, var det ikke en overraskelse.

Hvad der var overraskende, var Århus Håndbolds håndtering af syv-mod-seks angrebet. Erik Veje havde i sidste uge bedyret et øget fokus på syv-mod-seks til træning. Om, det har båret frugt allerede, er svært at sige, men de håndterede i hvert fald syv-mod-seks angrebene formidabelt.

Århus Håndbold vandt faktisk første halvleg med to mål efter KIF Kolding spillede syv-mod-seks. Endnu bedre blev det i anden halvleg, hvor de stak fuldstændig af fra KIF Kolding, der overraskende stædigt holdte fast i overtalsangrebet på trods af, at det slet ikke virkede.

Annonce

Bonde var et plankeværk

Man kan vist godt uden at fornærme nogen give målmand Christoffer Bonde, der stod vanvittigt godt, en stor del af æren for den store sejr. I første halvleg var han med en redningsprocent på 46 en stor del af grunden til, at de kunne gå til pause lige.

Han pillede bolde til højre og venstre og havde vel godt en håndfuld redning på 100 procents chancer til KIF Kolding. Han kom sågar på måltavlen, da han fyrede en raket af mod det tomme KIF Kolding mål.

I anden halvleg spillede hele Århus-holdet bedre, og Bonde fortsatte, hvor han slap, og pillede faktisk endnu flere bolde i anden halvleg. Han kunne således se tilbage på en kamp med en redningsprocent på 50 - et menneskeligt plankeværk i målet.

Annonce

Tættere på slutspillet

Med mandagens sejr ligger Århus Håndbold nu kun en plads og ét point fra top-8, der giver adgang til slutspillet. Målet denne sæson har hele tiden været slutspillet for Århus Håndbold, og denne vigtige sejr mod en direkte konkurrent giver bestemt håb til den målsætning.

De kommende kampe i ligaen kommer til at give et klarere billede af, hvor Århus Håndbold står, og om de kan slå til i de famøse vigtige øjeblikke, der definerer elitesport. Spændende bliver den næste tid i hvert fald for Århus Håndbold.

Århus Håndbold spiller næste gang 24. oktober på udebane mod Aalborg.

Herrehåndboldligaen

Århus Håndbold - KIF Kolding 33-24 (15-15)

Århus Håndbold: Mads Lønborg 9, Emil Jessen 9, Lasse Nikolajsen 4, Jesper Dahl 3, August Wiger 2, William Aar 2, Lukas Jørgensen 2, Jon Katballe 1, Christoffer Bonde 1

KIF Kolding: Peter Balling 8, Nikolaj Jørgensen 5

Udvisninger: Århus 5, KIF Kolding 3

Redningsprocent: Århus Håndbold - Christoffer Bonde 24 / 48 (50.00%) KIF Kolding - Ágúst Eli Björgvinsson 2 / 13 (15.38%), Tim Winkler 5 / 23 (21.74%)

Stillingen undervejs: 4-5, 10-9, 15-15, 22-18, 27-20, 33-24

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce