Annonce
112

Havde gemt maskinpistol hos sine forældre: To et halvt års fængsel til 20-årig

Den 20-årige blev dømt ved Retten i Aarhus og modtog dommen. Foto: Axel Schütt
En maskinpistol, syv kilo hash og noget kokain var blandt de ting, der tirsdag fik en 20-årig mand fængslet.
Annonce

RISSKOV: En 20-årig mand skal to et halvt år i fængsel, efter han tirsdag blev dømt ved Retten i Aarhus for at have været i besiddelse af en halvautomatisk maskinpistol under særligt skærpende omstændigheder.

Østjyllands Politi fandt maskinpistolen hos den 20-åriges forældre i september. Den lå gemt i en taske under hans seng og blev fundet under en ransagning.

Den 20-årige var blevet standset med kokain og hash i sin bil, og derfor besluttede betjentene også at ransage hans lejlighed. Her fandt de omkring syv kilo hash i en taske og mange tusinde kroner i kontanter. Derudover lå der også våben i form af baseballbat, kniv og en totenschlæger i lejligheden.

Ved samme lejlighed fandt de ud af, at han tit opholdt sig hos sine forældre, og derfor kørte også ud til dem, hvor de altså fandt maskinpistolen og flere patroner til den. Ingen af delene kendte forældrene noget til.

Den største del af de to et halvt år er derfor også på grund af maskinpistolen, og det er specialanklager Dorthe Lysgaard godt tilfreds med.

- En maskinpistol med flere patroner isat kan forårsage stor skade, og jeg er derfor tilfreds med, at politiet har fjernet et voldsomt skydevåben fra gaden, og at gerningsmanden har fået en længere fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at politiets effektive efterforskning har gjort, at der falder dom under tre måneder efter, at den 20-årige blev anholdt, sagde hun efter domsafsigelsen.

Den 20-årige var tiltalt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, ulovlig våbenbesiddelse og narkosalg. Han erkendte alle forhold og modtog dommen på to et halvt års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce