x
Annonce
Aarhus

Se billederne: Have og offentlig sti i Egå oversvømmet af saltvand

Det ligner bare en stor vandpyt. Men det er saltvand, som burde blive ude på den anden side af diget. Foto: Jens Thaysen
Et større grønt område nord for Egå Marina er oversvømmet med saltvand.

EGÅ: De seneste dages blæsevejr har tilsyneladende været for stor en mundfuld for det lave dige nord for Egå Marina.

I hvert fald er et område på cirka 100 x 10 meter oversvømmet i et grønt område, hvor der går en offentlig sti langs vandet. Også halvdelen af en privat have står under vand.

Det er ikke i sig selv dramatisk, men problemet er, at det er saltvand, forklarer Stiftens egen Jens Thaysen, som har været forbi med sit kamera.

- Jeg har smagt på det, og det er saltvand. Så det må jo stamme fra havet, siger han.

Annonce
Det er i det røde felt, diget ikke har kunnet holde havvandet tilbage. Kort: Google Maps / Jesper Bech

Undersøgt for brud

Havet ligger normalt på den anden side af et dige, så kan de store mængder saltvand på den forkerte side være tegn på et decideret digebrud?

I så fald skal sådan et jo repareres inden næste storm, så Stiften ringer pligtskyldigt til såvel Østjyllands Brandvæsen som Østjyllands Politi.

Ingen steder har man hørt om oversvømmelsen, men hos Østjyllands Politi lover man at undersøge sagen.

Og allerede få minutter senere er der svar. Betjenten i den anden ende - Lasse - har været i kontakt med ejeren af det hus, hvor haven står under vand.

Herfra lyder beskeden, at såvel haven som stien langs vandet jævnligt oversvømmes, når det blæser kraftigt. Vandet presses simpelthen ind over diget, så der er ikke tale om et kollaps, der skal repareres.

Resten af Egå er i øvrigt ikke i fare det konkrete sted, for en stejl skrænt leder fra stien videre op til Egå Strandvej.

Huset her ligger på den vej, der hedder Ved Stranden. Og med den placering skal der mere end lidt saltvand i haven til at ryste beboerne. Foto: Jens Thaysen
Vandet er 20-25 cm dybt på det dybeste sted. Stormen rasede mellem søndag og mandag, så oversvømmelsen har formentlig været markant større end denne torsdag eftermiddag, hvor billederne er taget. Foto: Jens Thaysen
Udsigt mod syd i retning af marinaen. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce