Annonce
Østjylland

Havefest for tusinder: Nu bliver der sat busser ind

Sidste år var Sko og Torp på scenen. I år vil man bl.a. kunne se Thomas Buttenschøn ved havefesten i Vestbirk. Arkivfoto: Mette Mørk
På lørdag er der musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk. I år bliver der forbedrede transportmuligheder.

Vestbirk: På lørdag 15. juni bliver der igen holdt stor musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk.

Det er tredje gang, der bliver holdt havefest i Vestbirk - en udendørs festival i smukke omgivelser ved Gudenåen.

I år er bl.a. Thomas Buttenschøn på plakaten.

De to første år har interessen været meget stor, og folk er strømmet til i tusindvis.

På den baggrund er arrangørerne klar med et nyt tiltag.

- Alle andre store arrangementer har shuttlebusser, så det skal vi selvfølgelig også have. Fra mange sider er vi som arrangører blevet spurgt, om det ikke var muligt, at der kunne køre busser til og fra havefesten. Det betyder, at der i forbindelse med koncertstart afgår to busser fra Horsens ad to ruter og begge med endestation lige ved havefesten, fortæller Christina Iversen fra havefestudvalget.

Når arrangementet er overstået, går turen den anden vej, og her vil der ligeledes være to busser, der kører kl. 22.30.

Der er desuden som tidligere år parkeringsmuligheder i gåafstand fra festområdet, og der er mulighed for, at kørestolsbrugere kan blive sat af ved hovedindgangen.

Annonce

Program

Tricotagescenen

13.45-14.30 Lummer stue

15.25-16.35 Thomas Buttenschøn

17.45-19.00 Shubi.dk

20.30-22.00 The Powls

Vandkraftscenen

12.00-12.15 Vestbirk Friskole

12.15-13.45 Vestbirk Musik- og Sportsefterskole

14.30-15.25 Pondus

16.35-17.35 Rollin´ friends

19.10-20.25 Under bøgen

Gratis fest

Som det har været tilfældet de foregående år, er der tale om en gratis fest.

- Der er mange omkostninger forbundet med at stable så stort et arrangement på benene, og de skal jo hentes ind på den ene eller den anden måde. Vi har valgt, at det sker ved salg af drikkevarer, mad og snacks. Vi henstiller derfor til, at mad og drikkevarer ikke medbringes til havefesten - vi har rigeligt, man kan købe, siger Ole Christensen. der er tovholder for havefesten.

Han opfordrer folk til at medbringe kontanter, da en begrænset mobildækning i området betyder, at mobilepay arbejder langsomt.

- Det kan godt ske, det lyder lidt tåbeligt, men fra vores side er det ikke et formål at stoppe penge i banken - vi vil meget hellere lave en god fest for en masse glade mennesker. Det er det, der giver energien til at gøre det, vi gør, siger Ole Christensen.

Shuttlebusser til Vestbirk Havefest

Bus 1:

Horsens Banegård: 11.00

Egebjerg Hallen: 11.10

Gedved Brugs: 11.20

Sattrup Forsamlingshus: 11.30

Østbirk Hallen: 11.40

Vestbirk: 11.50

Bus 2:

Horsens Banegård: 11.00

Lund Brugs: 11.10

Nim Kirke: 11.20

Brædstrup Station: 11.30

Tønning kirke: 11.40

Vestbirk: 11.50

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce