Annonce
Livsstil

Haven: Beskæring af magnolie

Annonce

? Hvert andet år har jeg studset min stjernemagnolie lidt, for at den ikke skal blive alt for stor. Jeg er bange for at gøre for meget. Jeg ville gerne have den klippet ind til en størrelse på ca. to meter i diameter, den er tre nu, men jeg er usikker på, hvad konsekvensen vil være.

Vil jeg slå den ihjel, så den aldrig kommer igen?

Vil den komme igen næste forår eller senere år afhængigt af, hvornår den klippes ind? hvornår skal det eventuelt optimalt gøres, eller skal jeg blot acceptere at studse den lidt hvert år, så den holder den nuværende størrelse?

Med venlig hilsen Anders Andersen

! Hej Anders - hvis man skal tro diverse havebøger, hader træet beskæring, men det er ikke noget sted nøjere defineret hvorfor.

Jeg tror, at det handler om, at træet generelt ikke behøver beskæring, men nogle gange er det faktisk nødvendigt, og der sker ikke noget ved det. Tidspunktet er, når træet har løv, og det vil sige fra maj og hen i september.

Jo kraftigere beskæring, jo voldsommere reaktion vil træet give med lodrette vanris. Det skal man regne med, men dem kan man jo fjerne. Du kan uden at risikere noget skære 2/5 af eller mere. Jeg kender nogle, der næsten har halveret deres træ. Alternativet var at fælde det.

Skær over friske grene. Brug lang tid til at gå rundt om træet efter hvert snit og vurder det næste. Det er en god ide at gøre det over to år.

Med venlig hilsen Lars Lund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-Karakterer: Erlykke og Mortensen førte an i stærk offensiv præstation

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce