x
Annonce
Aarhus

Havnebad og restauranter skal afløse Strandbaren sommer 2017

Havnebadet er ved at blive forberedt, og næste sommer er det klar som en del af aktiviteterne ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Illustration: AARhus

Når havnebad og restauranter åbner ved Bassin 7 på Aarhus Ø, er det slut med Strandbaren. Børneteater ved kajkanten færdigt i 2018.

Til sommer næste år kan du tage en dukkert i havnebadet ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Og formentlig kan du bagefter går op og få noget at spise og drikke i en af de restauranter og caféer, der er skudt op lige bag havnebadet.

Annonce
Yderst ved Bassin 7 kommer boligbyggeriet AARhus med badehuse mod promenaden. Lige ved siden af kiler den trekantede teaterbygning sig ind. De følgende byggefelter sælger kommunen i udbud senere i år. Ude i vandet kommer først flyde-stranden og længere inde havnebadet. Bag strand og bad de fem mindre bygninger til restauranter og cafeer. Illustration: AARhus

Det er kommunen, der med en donation fra Sallingfondene i ryggen, bygger havnebadet, som er en del af det Bjarke Ingels-tegnede vinderprojekt for en nytænkning af planerne for Bassin 7 på Aarhus Ø.

Foruden havnebadet kommer der også en mindre sandstrand.

Også fem restauranter og en teaterbygning er en del af projektet, der også indeholder boligbyggeriet AARhus.

Flere restauranter i 2017

»Vi regner med at kunne åbne to eller flere af restauranterne samtidig med, at havnebadet er klar,« siger byudvikler Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen fra Casa i Horsens er bygherre på ikke bare AARhus men også på restauranter og teater.

Han kan endnu ikke afsløre, hvad det er for restauranter, der kommer ud mod den godt 300 meter lange promenade langs kajkanten ved Bassin 7.

»Vi er i dialog med flere interesserede, men det er lidt for tidligt at lægge os fast endnu,« siger Rune Kilden.

Slut med Strandbaren

Teaterbygningen, der bliver opført lige ved siden af AARhus, bliver scene for børneteateret Gruppe 38. Den bliver bygget oven på AARhus' p-kælder og kan derfor ikke stå færdig, før nogenlunde samtidig med bolighuset - det vil sige hen mod slutningen af 2018.

Strandbaren har efterhånden en del succesrige år på bagen på Aarhus Ø. Og det er ikke slut med den ved bassin 7 endnu. 13. maj åbner den for i år.

»Det er ikke udelukket, at vi også fortsætter med Strandbaren i 2017, men så er det nok også slut, Strandbaren er jo netop startet som noget midlertidigt og har aldrig været tænkt som en permanent aktivitet,« siger Rune Kilden.

Yderst ved Bassin 7 kommer boligbyggeriet AARhus med badehuse mod promenaden. Lige ved siden af kiler den trekantede teaterbygning sig ind. De følgende byggefelter sælger kommunen i udbud senere i år. Ude i vandet kommer først flyde-stranden og længere inde havnebadet. Bag strand og bad de fem mindre bygninger til restauranter og cafeer. Illustration: AARhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce