Annonce
Aarhus

Havnebadet er godt men glat: Kate gled og brækkede to ribben

Kate Bisgaard brækkede to ribben, da hun gled på de glatte brædder i det nye havnebad. Nu er hun sygemeldt i to uger fra sit arbejde som sosu-assistent. Foto: Flemming Krogh og privatfoto

Havnebadet er en stor succes, og flere tusinde har allerede lagt vejen forbi. Der er bare et problem: Brædderne er glatte. Sidste mandag gled Kate Bisgaard og brækkede to ribben. Driftschef ved kommunen erkender problemet med glatte overflader og vil nu undersøge sagen.

AARHUS: Det nye havnebad i Aarhus har siden åbningsdagen forrige lørdag vist sig at være en kæmpe succes. På bare halvanden uge har der været over 20.000 mennesker igennem, og tilbagemeldingerne fra gæsterne har været positive.

Der har været godt vejr, god stemning og gode forhold - der er kun et enkelt område, hvor det hele glider lidt for godt.

Træbrædderne omkring udspringsbassinet.

For når brædderne bliver våde, bliver de også glatte. Det har resulteret i, at badende gæster er gledet eller har mistet fodfæstet på vej hen til udspringsbassinet. Helt galt gik det for 54-årige Kate Bisgaard, der sidste mandag faldt og brækkede to ribben.

Annonce
Her ses de våde træbrædder og Kate Bisgaard, få sekunder inden hun falder på vej hen til udspringstrappen. Foto: Screendump fra privatvideo
Et af skiltene hvorpå der står, at man skal være opmærksom på, at gulvet er glat. Foto: Flemming Krogh

Kommunen kender problemet

Som så mange andre ville Kate Bisgaard og hendes kæreste ned og prøve det nye havnebad i sidste uge. Men det gik ikke helt som forventet.

- Jeg går hen mod trappen, og pludselig glider jeg. Træet er virkelig glat, så jeg falder og når ikke at tage fra, og derfor lander jeg direkte ned på ryggen og brækker to ribben, fortæller hun.

Stedet, hun glider, er ofte vådt, fordi mange gæster kommer op fra bassinet og går op mod trappen for at hoppe i igen. Men det når Kate Bisgaard ikke at tænke over, inden hun falder.

Problemet med de glatte træbrædder, er kommunens folk helt opmærksomme på, forklarer Mogens Christensen, driftschef for Aarhus Kommunes Idrætscentre. Flere livreddere har noteret, at gæster kommer i ubalance i netop det område:

- Vi er kede af, at der er sket et uheld. Jeg har ikke hørt om andre gæster, der er faldet, men vi har fokus på sikkerheden, for vi ved godt, at træet bliver glat omkring trappen til udspringstårnet, siger han.

OM HAVNEBADET


 • Det nye havnebad finder man ved Bassin 7 på Aarhus Ø.
 • Det er gratis at benytte.
 • Det består af et 50 meter bassin, et børnebassin med skrå bund, et bassin til juniorer, et springbassin og to saunaer.
 • Der er livreddere til stede i havnebadet mellem den 30. juni og 31. august.
 • Der er særskilt dame- og herreomklædning med omklædningsskabe. Man skal selv tage en hængelås med for at låse ens ejendele ind i skabene.
 • Både promenadedæk og bassinområderne er tilgængeligt for kørestolsbrugere.
 • Havnebadets bassiner er åbne i juli og august klokken 11-19 alle dage. Promenadedækket er åbent døgnet rundt hele året.

20.000 gæster på halvanden uge

Særligt børn render mellem de to trapper ved udspringsbassinet, og det giver meget trafik og mange dryppende badeshorts på området.

Men selv om der står skilte med, at gulvet er glat, og at man færdes på eget ansvar, synes Kate Bisgaard alligevel, kommunen har en del af skylden.

- Det er ikke sikkert at færdes på træet, når det er vådt. Der løber mange børn rundt, så jeg synes bestemt, at kommunen har et ansvar, siger Kate Bisgaard, der er overbevist om, at samme uheld kan ske igen.

Mogens Christensen anerkender problemet. Der har på kort tid været nærmest overvældende mange gæster igennem, hvilket giver lidt ekstra udfordringer, når havnebadet er så nyt, forklarer driftschefen:

- Det er vores første år, så det er jo lidt et prøveår. Samtidig er det svært, fordi vi ikke vidste, hvordan havnebadet ville fungere i praksis. Nogle ting, som eksempelvis det her, opstår i brugen af det, siger han.

Efter faldet bliver hun hjulpet op af en livredder og kæresten Ib Jensen. Det er Ib Jensens søn, der har optaget filmen. Foto: Screendump fra privatvideo

Er løsningen måtter eller riller?

Det er en kendt sag, at træbrædder bliver glatte, når de er våde. Det er Kate Bisgaard og Mogens Christensen enige om.

Derfor forstår Kate Bisgaard ikke, hvorfor man ikke har tænkt med, da man byggede havnebadet i Aarhus.

Træbrædderne har en flad overflade og ikke riller, som ellers kan være mere skridsikre, men driftchef Mogens Christensen tvivler på, at det er løsningen på problemet - for riller eller ej, bliver træet glat, når det er vådt.

Til gengæld har de allerede været igang med at gøre det sikrere at færdes på området, forklarer han:

- Teknisk afdeling har prøvet at udbedre det. Vi har sat skilte op om, at man må ikke løbe, at gulvet er glat, og at man skal holde godt fast. Og så er der etableret to gummimåtter for at gøre underlaget mere skridsikkert, siger Mogens Christensen.

De to gummimåtter er placeret ved trappen og selve udspringstårnet. Tæt på stedet, hvor Kate Bisgaard faldt. Men det er umiddelbart heller ikke en holdbar løsning at etablere endnu flere måtter, mener Mogens Christensen:

- Vi har jo haft lignende udfordring i vores svømmehaller, men der kan man give fliserne noget belægning. I den her situation kan vi eventuelt lægge flere måtter, men de kan jo også blive glatte, man kan få en fod ned under dem, eller et søm kan stikke op, siger han.

RETNINGSLINJER


 • Færdsel på Havnebadet og badning sker på eget ansvar
 • Børn har kun adgang til Havnebadet ifølge en voksen
 • Bassinområdet må kun benyttes i åbningstiden
 • Badetøj er påkrævet
 • Vis hensyn til de andre badegæster og følg altid personalets anvisninger
 • Vi skal gøre opmærksom på, at anlægget er røgfrit og at øl og spiritus ikke må medbringes
 • Brug af grill eller åben ild er ikke tilladt
 • Hunde er ikke tilladt

Teknisk leder skal se på det

Mogens Christensen fortæller, at det i sidste ende også blive et spørgsmål om, hvad der kan lade sig gøre, hvis man eksempelvis taler om at få flere måtter på området. For BIG (Bjarke Ingels Group), der har designet havnebadet, har også nogle krav til, hvordan det skal se ud.

Driftchefen understreger dog, at hvis der opstår fejl eller sikkerhedsmæssige risici, så griber de selvfølgelig ind og finder en løsning. Måtter eller ej. Og efter episoden med Kate Bisgaard, vil de undersøge sikkerheden omkring udspringsbassinet yderligere:

- Vi har lavet nogle foranstaltninger, men vi vil kigge på, om der er mere, vi kan gøre på det areal, særligt hvor der er meget trafik. Jeg vil tage en kontakt til min tekniske leder, om at vi skal kigge derned igen, siger han og tilføjer:

- Vi vil sætte fuld fokus på sikkerheden dernede.

På billedet her kan man se, hvor Kate Bisgaard faldt. Det er arealet inden den sorte måtte for enden af trappen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce