Annonce
Aarhus

Havnebadet lader vente på sig: Men mad- og drikkeboder åbner snart

Der bliver arbejdet på havnebadet. Og det bliver der ved med at blive et par uger endnu. Så åbner havnebadet i slutningen af juni. Foto: Michael Svenningsen

Havnebadet åbner i slutningen af juni, men inden da åbner de første mad- og drikkeboder ved havnebadet på Bassin 7. De er indrettet i skurvogne og containere og kommer til at udgøre et aktivt byggehegn mellem den kommende byggeplads og Bassin 7.

AARHUS: Havnebadet ved Bassin 7 på Aarhus Ø åbner i slutningen af juni, når håndværkerne har lagt sidste hånd på det.

- Den endelige dato er endnu ikke fastsat, men den store ståltrappe til udspringsbassinet kom på plads i weekenden, og nu er forventningen, at håndværkerne skal bruge et par uger endnu, før de er helt færdige. Vi når at åbne havnebadet inden udgangen af juni, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune.

Allerede 16. juni åbner flere af mad- og drikkeboderne i den skurvogns- og containerrække, der kommer til at udgøre havnebadets bagtæppe.

Annonce
Havnebadet - og lige bag det er det aktive byggehegn med boder med mad og drikke ved at vokse frem. Foto: Kirsten Lippert Olesen

Kaffe, drinks og falafel

Det er Street Coffee, der udover kaffe og bagerbrød også har øl, vin og drinks på kortet. Og det er Metins Grill fra Bazar Vest, der får en afdeling ved Bassin 7 med kulgrill og traditionel tyrkisk grillmad, pita og falafel på menuen.

Begge åbner lørdag 16. juni.

Hurtigt efter følger Hansen Flødeis med en isbod, som skal drives af medlemmer af Aarhus Fremad. Isboden forventes at åbne 23. juni. Derudover er endnu en madbod på trapperne.

Kabelbanen med tilhørende surf-butik i egen container allerede åbnet, og endelig har Godsbanens Institut for X etableret sig med en Aarhus Ø-ambassade - i en skurvogn.

Byggehegn med byliv vokser frem ved Bassin 7. Rune Kilden - i midten - håber på, at nogle af de aktører, der er med i den midlertidige bylivsaktivitet bag havnebadet, ender med at blive permanente på Aarhus Ø. Foto: Michael Svenningsen

Et hegn af mad og drikke

- Vi laver et aktivt byggeplads-hegn, siger Mads Peter Laursen fra Institut for X.

Hele rækken af skurvogne og containere med boder danner nemlig hegnet til den kommende byggeplads lige bag ved, hvor næste etape af Bassin 7-byggeriet - to boligkarréer og et tårn - snart går i gang.

Med tiden er det tanken, at der skal ligge en række af restauranter og caféer tæt på kajkanten på strækningen fra havnebadet og ind til Bernhardt Jensens Boulevard.

- Det aktive byggeplads-hegn er en midlertidig løsning og et bylivsskabende element, siger Mads Peter Laursen.

Gulvet hos Street Coffee ved Bassin 7: Genbrug fra en gammel sportshal. Foto: Michael Svenningsen

Institut for X

Rune Kilden, der er involveret i alle byggeprojekter langs Bassin 7 - fra boligprojektet AARhus, der for længst er nået til tops, over de kommende boligbyggerier bag havnebadet til det store hotel og konferencecenter nærmest Bernhardt Jensens Boulevard - har hyret Institut for X til at udtænke det aktive byggepladshegn.

- Mads Peter taler om kulturelle rev. Det her er et bylivs-rev. Så må vi se, hvad der sætter sig fast på revet og kommer til at leve her. Og om der kommer flere til hen ad vejen, siger Rune Kilden og fortsætter:

- Vi bringer forskellige aktører herned, så de kan gøre deres erfaringer med stedet og se, hvad der er af muligheder for dem og deres forretninger. De får testet potentialet i det midlertidige. Håbet er selvfølgelig, at nogle af dem vælger at blive på Aarhus Ø mere permanent.

Til næste sommer står teateret - med restaurant - og de 21 badehuse foran AARhus færdige.

- Så mødes det midlertidige og det blivende. Det bliver spændende. Og i 2020 kommer der en ny blivende ting, når vi laver den flydende og cirka 300 kvadratmeter store sandstrand ud for teateret, siger Rune Kilden.

Genbrug af håndboldbane

Og imens han snakker har Anders Skaarup og håndværkere travlt med at få Street Coffees bod færdig. Der bliver hamret og banket. Det begynder at ligne noget - og parketgulvet med små og store streger i blåt, rødt og grønt indimellem ligner genbrug fra en håndbold- eller badmintonhal. Det er det også.

I sammenhæng med Street Coffee er der et stort åbent rum.

- Vi kalder det stuen og tænker det som en slags dagligstueagtig ting, hvor man kan trække ind, hvis det regner, men også et sted der kan bruges til møder, siger Rune Kilden.

Street Coffees bar ved Bassin 7 mangler lidt, før den er klar til åbningen lørdag 16. juni. Her er Anders Skaarup fra Street Coffee sammen med Mads Peter Laursen, Metin Usta og Rune Kilden. Foto: Michael Svenningsen

Afløseren for Strandbaren

Endnu er der ingen tegn på Bassin 7 på, at Metins Grill åbner for serveringen på 16. juni, og at Hansen Flødeis lige straks følger efter.

Forklaringen er, at boderne står stort set færdigindrettede et andet sted - klar til at blive fragtet til Bassin 7.

Metin Usta glæder sig til at teste Aarhus Ø af efter at familieforetagenet nu i 20 år har drevet grill-restaurant i Bazar Vest.

- Vi er længe blevet opfordret til at åbne en afdeling i Aarhus C. Det her projekt har jeg set mig varm på og sagt ja tak til at prøve med nye metoder i en ny bydel, siger han.

Bassin 7 med havnebad og boder er afløseren for Strandbaren - hvis beachvolley-bane fortsætter i år med.

På Facebook har Bassin 7 fået sin egen side, der formidler, hvad der sker i området, og hvornår der er åbent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce