Annonce
Aarhus

Havnebadet lader vente på sig: Men mad- og drikkeboder åbner snart

Der bliver arbejdet på havnebadet. Og det bliver der ved med at blive et par uger endnu. Så åbner havnebadet i slutningen af juni. Foto: Michael Svenningsen

Havnebadet åbner i slutningen af juni, men inden da åbner de første mad- og drikkeboder ved havnebadet på Bassin 7. De er indrettet i skurvogne og containere og kommer til at udgøre et aktivt byggehegn mellem den kommende byggeplads og Bassin 7.

AARHUS: Havnebadet ved Bassin 7 på Aarhus Ø åbner i slutningen af juni, når håndværkerne har lagt sidste hånd på det.

- Den endelige dato er endnu ikke fastsat, men den store ståltrappe til udspringsbassinet kom på plads i weekenden, og nu er forventningen, at håndværkerne skal bruge et par uger endnu, før de er helt færdige. Vi når at åbne havnebadet inden udgangen af juni, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune.

Allerede 16. juni åbner flere af mad- og drikkeboderne i den skurvogns- og containerrække, der kommer til at udgøre havnebadets bagtæppe.

Annonce
Havnebadet - og lige bag det er det aktive byggehegn med boder med mad og drikke ved at vokse frem. Foto: Kirsten Lippert Olesen

Kaffe, drinks og falafel

Det er Street Coffee, der udover kaffe og bagerbrød også har øl, vin og drinks på kortet. Og det er Metins Grill fra Bazar Vest, der får en afdeling ved Bassin 7 med kulgrill og traditionel tyrkisk grillmad, pita og falafel på menuen.

Begge åbner lørdag 16. juni.

Hurtigt efter følger Hansen Flødeis med en isbod, som skal drives af medlemmer af Aarhus Fremad. Isboden forventes at åbne 23. juni. Derudover er endnu en madbod på trapperne.

Kabelbanen med tilhørende surf-butik i egen container allerede åbnet, og endelig har Godsbanens Institut for X etableret sig med en Aarhus Ø-ambassade - i en skurvogn.

Byggehegn med byliv vokser frem ved Bassin 7. Rune Kilden - i midten - håber på, at nogle af de aktører, der er med i den midlertidige bylivsaktivitet bag havnebadet, ender med at blive permanente på Aarhus Ø. Foto: Michael Svenningsen

Et hegn af mad og drikke

- Vi laver et aktivt byggeplads-hegn, siger Mads Peter Laursen fra Institut for X.

Hele rækken af skurvogne og containere med boder danner nemlig hegnet til den kommende byggeplads lige bag ved, hvor næste etape af Bassin 7-byggeriet - to boligkarréer og et tårn - snart går i gang.

Med tiden er det tanken, at der skal ligge en række af restauranter og caféer tæt på kajkanten på strækningen fra havnebadet og ind til Bernhardt Jensens Boulevard.

- Det aktive byggeplads-hegn er en midlertidig løsning og et bylivsskabende element, siger Mads Peter Laursen.

Gulvet hos Street Coffee ved Bassin 7: Genbrug fra en gammel sportshal. Foto: Michael Svenningsen

Institut for X

Rune Kilden, der er involveret i alle byggeprojekter langs Bassin 7 - fra boligprojektet AARhus, der for længst er nået til tops, over de kommende boligbyggerier bag havnebadet til det store hotel og konferencecenter nærmest Bernhardt Jensens Boulevard - har hyret Institut for X til at udtænke det aktive byggepladshegn.

- Mads Peter taler om kulturelle rev. Det her er et bylivs-rev. Så må vi se, hvad der sætter sig fast på revet og kommer til at leve her. Og om der kommer flere til hen ad vejen, siger Rune Kilden og fortsætter:

- Vi bringer forskellige aktører herned, så de kan gøre deres erfaringer med stedet og se, hvad der er af muligheder for dem og deres forretninger. De får testet potentialet i det midlertidige. Håbet er selvfølgelig, at nogle af dem vælger at blive på Aarhus Ø mere permanent.

Til næste sommer står teateret - med restaurant - og de 21 badehuse foran AARhus færdige.

- Så mødes det midlertidige og det blivende. Det bliver spændende. Og i 2020 kommer der en ny blivende ting, når vi laver den flydende og cirka 300 kvadratmeter store sandstrand ud for teateret, siger Rune Kilden.

Genbrug af håndboldbane

Og imens han snakker har Anders Skaarup og håndværkere travlt med at få Street Coffees bod færdig. Der bliver hamret og banket. Det begynder at ligne noget - og parketgulvet med små og store streger i blåt, rødt og grønt indimellem ligner genbrug fra en håndbold- eller badmintonhal. Det er det også.

I sammenhæng med Street Coffee er der et stort åbent rum.

- Vi kalder det stuen og tænker det som en slags dagligstueagtig ting, hvor man kan trække ind, hvis det regner, men også et sted der kan bruges til møder, siger Rune Kilden.

Street Coffees bar ved Bassin 7 mangler lidt, før den er klar til åbningen lørdag 16. juni. Her er Anders Skaarup fra Street Coffee sammen med Mads Peter Laursen, Metin Usta og Rune Kilden. Foto: Michael Svenningsen

Afløseren for Strandbaren

Endnu er der ingen tegn på Bassin 7 på, at Metins Grill åbner for serveringen på 16. juni, og at Hansen Flødeis lige straks følger efter.

Forklaringen er, at boderne står stort set færdigindrettede et andet sted - klar til at blive fragtet til Bassin 7.

Metin Usta glæder sig til at teste Aarhus Ø af efter at familieforetagenet nu i 20 år har drevet grill-restaurant i Bazar Vest.

- Vi er længe blevet opfordret til at åbne en afdeling i Aarhus C. Det her projekt har jeg set mig varm på og sagt ja tak til at prøve med nye metoder i en ny bydel, siger han.

Bassin 7 med havnebad og boder er afløseren for Strandbaren - hvis beachvolley-bane fortsætter i år med.

På Facebook har Bassin 7 fået sin egen side, der formidler, hvad der sker i området, og hvornår der er åbent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce