x
Annonce
Aarhus

Havnebadet lader vente på sig: Men mad- og drikkeboder åbner snart

Der bliver arbejdet på havnebadet. Og det bliver der ved med at blive et par uger endnu. Så åbner havnebadet i slutningen af juni. Foto: Michael Svenningsen

Havnebadet åbner i slutningen af juni, men inden da åbner de første mad- og drikkeboder ved havnebadet på Bassin 7. De er indrettet i skurvogne og containere og kommer til at udgøre et aktivt byggehegn mellem den kommende byggeplads og Bassin 7.

AARHUS: Havnebadet ved Bassin 7 på Aarhus Ø åbner i slutningen af juni, når håndværkerne har lagt sidste hånd på det.

- Den endelige dato er endnu ikke fastsat, men den store ståltrappe til udspringsbassinet kom på plads i weekenden, og nu er forventningen, at håndværkerne skal bruge et par uger endnu, før de er helt færdige. Vi når at åbne havnebadet inden udgangen af juni, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune.

Allerede 16. juni åbner flere af mad- og drikkeboderne i den skurvogns- og containerrække, der kommer til at udgøre havnebadets bagtæppe.

Annonce
Havnebadet - og lige bag det er det aktive byggehegn med boder med mad og drikke ved at vokse frem. Foto: Kirsten Lippert Olesen

Kaffe, drinks og falafel

Det er Street Coffee, der udover kaffe og bagerbrød også har øl, vin og drinks på kortet. Og det er Metins Grill fra Bazar Vest, der får en afdeling ved Bassin 7 med kulgrill og traditionel tyrkisk grillmad, pita og falafel på menuen.

Begge åbner lørdag 16. juni.

Hurtigt efter følger Hansen Flødeis med en isbod, som skal drives af medlemmer af Aarhus Fremad. Isboden forventes at åbne 23. juni. Derudover er endnu en madbod på trapperne.

Kabelbanen med tilhørende surf-butik i egen container allerede åbnet, og endelig har Godsbanens Institut for X etableret sig med en Aarhus Ø-ambassade - i en skurvogn.

Byggehegn med byliv vokser frem ved Bassin 7. Rune Kilden - i midten - håber på, at nogle af de aktører, der er med i den midlertidige bylivsaktivitet bag havnebadet, ender med at blive permanente på Aarhus Ø. Foto: Michael Svenningsen

Et hegn af mad og drikke

- Vi laver et aktivt byggeplads-hegn, siger Mads Peter Laursen fra Institut for X.

Hele rækken af skurvogne og containere med boder danner nemlig hegnet til den kommende byggeplads lige bag ved, hvor næste etape af Bassin 7-byggeriet - to boligkarréer og et tårn - snart går i gang.

Med tiden er det tanken, at der skal ligge en række af restauranter og caféer tæt på kajkanten på strækningen fra havnebadet og ind til Bernhardt Jensens Boulevard.

- Det aktive byggeplads-hegn er en midlertidig løsning og et bylivsskabende element, siger Mads Peter Laursen.

Gulvet hos Street Coffee ved Bassin 7: Genbrug fra en gammel sportshal. Foto: Michael Svenningsen

Institut for X

Rune Kilden, der er involveret i alle byggeprojekter langs Bassin 7 - fra boligprojektet AARhus, der for længst er nået til tops, over de kommende boligbyggerier bag havnebadet til det store hotel og konferencecenter nærmest Bernhardt Jensens Boulevard - har hyret Institut for X til at udtænke det aktive byggepladshegn.

- Mads Peter taler om kulturelle rev. Det her er et bylivs-rev. Så må vi se, hvad der sætter sig fast på revet og kommer til at leve her. Og om der kommer flere til hen ad vejen, siger Rune Kilden og fortsætter:

- Vi bringer forskellige aktører herned, så de kan gøre deres erfaringer med stedet og se, hvad der er af muligheder for dem og deres forretninger. De får testet potentialet i det midlertidige. Håbet er selvfølgelig, at nogle af dem vælger at blive på Aarhus Ø mere permanent.

Til næste sommer står teateret - med restaurant - og de 21 badehuse foran AARhus færdige.

- Så mødes det midlertidige og det blivende. Det bliver spændende. Og i 2020 kommer der en ny blivende ting, når vi laver den flydende og cirka 300 kvadratmeter store sandstrand ud for teateret, siger Rune Kilden.

Genbrug af håndboldbane

Og imens han snakker har Anders Skaarup og håndværkere travlt med at få Street Coffees bod færdig. Der bliver hamret og banket. Det begynder at ligne noget - og parketgulvet med små og store streger i blåt, rødt og grønt indimellem ligner genbrug fra en håndbold- eller badmintonhal. Det er det også.

I sammenhæng med Street Coffee er der et stort åbent rum.

- Vi kalder det stuen og tænker det som en slags dagligstueagtig ting, hvor man kan trække ind, hvis det regner, men også et sted der kan bruges til møder, siger Rune Kilden.

Street Coffees bar ved Bassin 7 mangler lidt, før den er klar til åbningen lørdag 16. juni. Her er Anders Skaarup fra Street Coffee sammen med Mads Peter Laursen, Metin Usta og Rune Kilden. Foto: Michael Svenningsen

Afløseren for Strandbaren

Endnu er der ingen tegn på Bassin 7 på, at Metins Grill åbner for serveringen på 16. juni, og at Hansen Flødeis lige straks følger efter.

Forklaringen er, at boderne står stort set færdigindrettede et andet sted - klar til at blive fragtet til Bassin 7.

Metin Usta glæder sig til at teste Aarhus Ø af efter at familieforetagenet nu i 20 år har drevet grill-restaurant i Bazar Vest.

- Vi er længe blevet opfordret til at åbne en afdeling i Aarhus C. Det her projekt har jeg set mig varm på og sagt ja tak til at prøve med nye metoder i en ny bydel, siger han.

Bassin 7 med havnebad og boder er afløseren for Strandbaren - hvis beachvolley-bane fortsætter i år med.

På Facebook har Bassin 7 fået sin egen side, der formidler, hvad der sker i området, og hvornår der er åbent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce