Annonce
Østjylland

Havnekran kom på overarbejde

Den flydende fiskefabrik »Susan Hill« tabte roret under ophugningsarbejdet på Grenaa Havn, så det stod som et spyd i vandet 3-4 meter under vandspejlet. Forleden blev det løftet på land af en af havnens kraner. Foto: Flemming Højer

En af Grenaa Havns kraner kom på overarbejde forleden, da den skulle hive et otte tons tungt ror op af havnebassinet i Grenaa tæt ved Djurslandskajen.

En af Grenaa Havns kraner kom på overarbejde forleden, da den skulle hive et otte tons tungt ror op af havnebassinet i Grenaa tæt ved Djurslandskajen. Roret tilhører den kæmpestore flydende fiskefabrik »Susan Hill«, der blev afleveret som skrotnings-opgave til ophugningsfirmaet Fornæs ApS for et par måneder siden.

Den flydende fiskefabrik var så stor, at man måtte skille den ad bid for bid helt ned til vandlinien før det kunne komme på tale at hive den op på land ved hjælp af kæmpekranen »Samson«. Under dette skærearbejde faldt roret simpelthen af for derpå at kile sig fast i mudderet på bunden af havnebassinet. Her stod det så som et spyd i vandlinien. Og brød herunder vandspejlet, selv om havnebassinet er en seks-syv meter dybt. Selvsagt ikke noget der er befordrende for sikker sejlads i havnebassinet. Så der var ikke nogen vej uden om - kalorius skulle op på kajen, og det sørgede en af havnens egne kraner så for. Erhvervsdykkere fra Århus sørgede for bundarbejdet forud for kranløftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce