Annonce
Østjylland

Havnekran kom på overarbejde

Den flydende fiskefabrik »Susan Hill« tabte roret under ophugningsarbejdet på Grenaa Havn, så det stod som et spyd i vandet 3-4 meter under vandspejlet. Forleden blev det løftet på land af en af havnens kraner. Foto: Flemming Højer

En af Grenaa Havns kraner kom på overarbejde forleden, da den skulle hive et otte tons tungt ror op af havnebassinet i Grenaa tæt ved Djurslandskajen.

En af Grenaa Havns kraner kom på overarbejde forleden, da den skulle hive et otte tons tungt ror op af havnebassinet i Grenaa tæt ved Djurslandskajen. Roret tilhører den kæmpestore flydende fiskefabrik »Susan Hill«, der blev afleveret som skrotnings-opgave til ophugningsfirmaet Fornæs ApS for et par måneder siden.

Den flydende fiskefabrik var så stor, at man måtte skille den ad bid for bid helt ned til vandlinien før det kunne komme på tale at hive den op på land ved hjælp af kæmpekranen »Samson«. Under dette skærearbejde faldt roret simpelthen af for derpå at kile sig fast i mudderet på bunden af havnebassinet. Her stod det så som et spyd i vandlinien. Og brød herunder vandspejlet, selv om havnebassinet er en seks-syv meter dybt. Selvsagt ikke noget der er befordrende for sikker sejlads i havnebassinet. Så der var ikke nogen vej uden om - kalorius skulle op på kajen, og det sørgede en af havnens egne kraner så for. Erhvervsdykkere fra Århus sørgede for bundarbejdet forud for kranløftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce