Annonce
Livsstil

Havnens Perle har fået en Cadillac på taget - en Caddy-menu er også på vej

En hvid Cadillac er det nye blikfang på Havnens Perle, som indehaver Peter Lerdrup, er meget begejstret for.

En ægte Cadillac i full size er det nye vartegn på Aarhus Havn. Det er byens bud på en Danish Diner, Havnens Perle, der har fået et originalt alternativ til et reklameskilt.

En ægte, kridhvid Cadillac Cabriolet på taget af en bygning på Aarhus Havn kan nok få de fleste til at dreje hovedet og stoppe op. Og det er præcis det, der er meningen med det nye blikfang på taget af Havnens Perle, en kendt fast-food-restaurant på Aarhus Havn.

- Vi har haft mange forskellige placeringer igennem årene. Nu ligger vi på et sted, som er lidt mørkt om aftenen, så for at blive mere synlig, har jeg købt en hvid Cadillac, som kan lyse op her om aftenen, siger Peter Lerdrup, som er tredje generation i Havnens Perle.

Peter Lerdrup havde først tænkt sig et nyt, stort reklameskilt med lysende bogstaver. Men da han også havde overvejet at købe en særlig bil, som kunne står foran bygningen, endte han med at kombinere de to idéer.

- Enten ville jeg købe en Morris Mascot eller et folkevognsrugbrød til at stå foran Havnens Perle. Men især de klassiske folkevognsrugbrød er meget dyre, og da en af mine bekendte foreslog, at jeg kunne købe en ægte Cadillac, fandt jeg på, at den skulle op på taget. Med lys i. Nu er bilen på plads, og så er min elektriker ved at udarbejde en plan for, hvordan der kommer lys i bilen om aftenen.

Annonce

Menu i 'oversize'

Det er ikke billigt at købe en ægte Cadillac De Ville fra 1970: 100.000 kroner kostede bilen Peter Lerdrup. Det afskrækkede ham nu ikke.

- Et stort reklameskilt med lysende bogstaver havde kostet omkring det samme. Nu har jeg fået en original amerikaner bil op her, som jeg kan sælge for samme pris om nogle år, hvis jeg laver om på planerne for stedet her. Vores placering her er lidt usikker på grund af alle planerne her på området, så nu må vi se, om bilen kommer med det nye sted.

Foreløbig står bilen på taget her. Ribbet for næsten alt.

- Vi har fjernet motoren og mange andre dele, så den ikke frister til at lave hærværk på, siger Peter Lerdrup, som naturligvis har en ny menu undervejs i det nye år.

- En Caddy-menu er lige om hjørnet. Det skal naturligvis være en burgermenu med pommes frites. I stor størrelse, lover manden bag disken i Havnens Perle.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce