Annonce
Østjylland

Havnevandring og anekdoter om livet ved vandet

Gå med bibliotekaren og historikeren på en underholdende havnevandring, hvor du hører om Ebeltoft Havn gennem tiden.

Ebeltoft: Havnen i Ebeltoft, havet og det maritime liv er omdrejningspunktet, når Syddjurs Bibliotek og Museum Østjylland sammen inviterer til en eftermiddag helt i vandets tegn.

Gå med bibliotekaren og historikeren på en underholdende havnevandring, hvor du hører om Ebeltoft Havn gennem tiden og bliver introduceret til nogle af de mange gode fortællinger, der foregår netop ved havet.

Havnevandring med overskriften "Hændelser ved vand" foregår onsdag 18. oktober klokken 14 -16. Mødested: P-pladsen over for Stockflethsvej 7 i Ebeltoft. Man skal have en billet for at deltage.

Havnen i Ebeltoft var tidligere ikke alene byens livsnerve - den var også arnestedet for mange hændelser, store som små. Havnen var en driftig arbejdsplads, hvor byens fiskere havde deres daglige gang, og købmændene hentede og udskibede deres varer. Sådan var det i de fleste havnebyer. Samtidig har det vilde hav uden for havnen og det maritime liv været en stor inspiration for mange litterære forfattere.

- Vi synes, at folk skal kende lidt mere til både havnens interessante historie og noget af den fantastiske litteratur, der findes om livet ved og på vandet. Havnen og havet er jo en stemningsfuld og dramatisk scene for både fiktive og faktuelle hændelser, fortæller museumsinspektør Lea Glerup, der sammen med bibliotekar Ulla Milvang fra Syddjurs Bibliotek står for den spændende havnevandring.

Lea Glerup Møller fortæller blandt andet om de store problemer med havnens tilstand i slutningen af 1700-tallet. Man kan købe billetter på syddjursbibliotek.dk.

/EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce