Annonce
Udland

Heavyrockeren Ozzy Osbourne har fået Parkinsons syge

Mario Anzuoni/Reuters
Parkinsons syge er ikke nogen dødsdom, understreger Ozzy Osbournes hustru, Sharon Osbourne, på morgen-tv.

Mørkets prins Ozzy Osbourne lider af sygdommen Parkinsons.

Det afslørede han, da han gæstede tv-programmet "Good Morning America" med sin hustru, Sharon Osbourne, mandag.

Afsløringen forklarer mange af de symptomer, den 71-årige brite har kæmpet med, siden et fald for et år siden tvang ham til at udsætte hele sin koncertturné i 2019.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Sharon Osbourne fortæller på det amerikanske morgen-tv, at hendes mand lider af "Parkin to". Det betyder sandsynligvis, at Ozzy Osbourne har Parkinsons syge i fase to.

Ifølge Dansk Selskab For Bevægeforstyrrelser (Danmodis) er der fire faser, hvor fase et er diagnosen, og fase fire er den palliative fase.

Imens beskriver Hoehn og Yahr-skalaen, der bruges til at måle sygdommen, også en fase fem. Her har personen brug for omfattende pleje.

- Der er så mange forskellige typer af Parkinsons. Selv i enhver form for fantasi er det ikke nogen dødsdom. Men sygdommen påvirker selvfølgelig visse nerver i din krop, siger Sharon Osbourne på "Good Morning America".

- Det er som om, at du har en god dag og så endnu en god dag og så en rigtig dårlig dag, tilføjer hun.

Ozzy Osbourne selv kalder sin nuværende situation for "mild".

Samtidig fortæller han, at han er på en meget lav dosis medicin, og at han er ivrig efter at komme ud og spille igen.

Ifølge parret fik Ozzy Osbourne stillet diagnosen i februar sidste år, men familien har valgt at holde den skjult indtil nu.

For et år siden faldt Ozzy Osbourne, da han var stået op om natten for at gå på toilet.

Herefter gennemgik han en nakkeoperation og brugte måneder på at komme sig.

Hans turné i 2019 blev udskudt til 2020 og starter efter planen i Atlanta, USA, i slutningen af maj.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce